Fortuna Vrouwen verliest in Enschede

15 mei 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest in Enschede
Hildur Omslag Twente

Fortuna Sittard Vrouwen hebben in de halve finale van de Eredivisie Cup een zware nederlaag geleden tegen FC Twente Vrouwen. Het werd 5-0 voor de thuisploeg in Enschede.

FC Twente Vrouwen openden de score al vroeg in de eerste helft. Renate Jansen wist twee keer te scoren, terwijl Bente Dhont, Fenna Stolze en Marisa Olislagers Kroezen allemaal één doelpunt maakten voor de thuisploeg. Fortuna Sittard Vrouwen kon geen enkele keer het doel vinden en zag zelfs Samantha van Diemen van het veld gestuurd worden na een tweede gele kaart.

In de tweede helft bleef FC Twente Vrouwen dominant en kreeg Fortuna Sittard Vrouwen weinig kansen om terug te komen in de wedstrijd. Het was een frustrerende middag voor de bezoekende ploeg, die uiteindelijk vijf doelpunten tegen kregen. De wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor FC Twente Vrouwen.