Fortuna Vrouwen verliest in slotfase van Twente

19 maart 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest in slotfase van Twente
2023 Tuin

Fortuna Vrouwen heeft vrijdagavond in de laatste minuut van de wedstrijd verloren tegen FC Twente. De Tukkers wisten een achterstand om te buigen, nadat Tessa Wullaert de Sittardse formatie nog op voorsprong had gezet: 2-1.

De eerste helft begon rustig en beide teams waren aan elkaar gewaagd. FC Twente probeerde meermaals een aanval op te zetten, maar de verdediging van Fortuna Vrouwen stond sterk en gaf de thuisploeg weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant van het veld waren er enkele gevaarlijke momenten voor Fortuna Vrouwen, daar was de Twente-verdediging alert. Een doorgekopte bal van Hildur Antonsdottir kwam voor de voeten van Anna Knol, die hem tegen de netten wist te schieten. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de kansen voor beide teams steeds groter. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen via onder meer spits Fenna Kalma, ze miste de precisie om tot scoren te komen. Fortuna Vrouwen kwam ook dichtbij een doelpunt, maar de aanval werd gestopt door een sterk keepende Daphne van Domselaar. In de derstige minuut wist clubtopscorer Wullaert alsnog de openingstreffer te scoren. Knol bediende haar Belgische ploeggenoot met een bekeken bal achter de verdediging, Wullaert kon de bal controleren om vervolgens de Twente-keepster te passeren.

In de tweede helft werd het spel fysieker. Twente leek de overhand te krijgen en creëerde meerdere kansen. Toch was het de ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners die wederom, kort na de theepauze. Jarne Teulings, voormalig Twente-speelster, schoot een afvallende bal tussen de palen. Het doelpunt werd opnieuw afgekeurd door vermeend buitenspel. Het was uiteindelijk Twente-spits Kalma die haar ploeg acht minuten voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte zette. Fortuna Vrouwen probeerde er ondanks de tegenvaller een verlenging uit te slepen. Dit lukte uiteindelijk niet. Bente Jansen maakte in de laatste minuut een einde aan de beverdroom voor Fortuna.