Vrouwen

Fortuna vrouwen verliest tegen 1. FC Köln

23 augustus 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna vrouwen verliest tegen 1. FC Köln
Omslag fc

Fortuna Vrouwen valt nipt ten prooi aan 1. FC Köln, ondanks een glimp van hoop door de gelijkmaker van Tessa Wullaert.

Voor de eerste thuiswedstrijd van de heren in het Eredivisie seizoen betraden de Fortuna Vrouwen het veld om het op te nemen tegen het Duitse 1. FC Köln. De wedstrijd werd verdeeld in drie blokken van 35 minuten, waarbij uiteindelijk de gasten aan het langste eind trokken.

De eerste helft begon met een intens tempo, waarbij de bezoekers binnen een minuut al op voorsprong kwamen met een hard schot.  Na een strategische herpositionering in het tweede blok van 35 minuten, zagen de Fortuna Vrouwen er vastberaden uit om terug te komen in de wedstrijd. In de 17e minuut wist Tessa Wullaert de gelijkmaker te scoren. De aanval werd opgezet door Feli Delacauw, die met een doorgekopte bal in de voeten van Wullaert wist te krijgen.

Echter, ondanks de hernieuwde hoop en energie die de gelijkmaker met zich meebracht, slaagde 1. FC Köln erin om in het derde en laatste blok van 35 minuten de controle over de wedstrijd terug te nemen. Hun vastberadenheid werd beloond toen ze in de 6e minuut een tweede doelpunt wisten te scoren, waardoor ze de voorsprong namen en uiteindelijk de wedstrijd wonnen.

De volgende uitdagingen voor de Fortuna Vrouwen zijn niet minder indrukwekkend, aangezien ze zullen aantreden tegen zowel Bayer Leverkusen als Bayern München in hun komende oefenwedstrijden.