Fortuna Vrouwen verliest tegen Ajax

24 april 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest tegen Ajax
Web Sam

Op 22 april speelden Fortuna vrouwen en Ajax vrouwen tegen elkaar in een spannende wedstrijd. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat ze allebei graag de drie punten wilden pakken. Ajax heeft met de winst in Sittard nog altijd zicht op het kampioenschap en voor de thuisploeg is met de verloren drie punten tegen de Amsterdammers een derde plek in het eerste seizoen nog niet veiliggesteld.

In het regenachtige Sittard werd om 19:00 afgetrapt, Ajax nam in de openingsfase het initiatief. Echter wisten de bezoekers de bal niet achter Diede Lemey te krijgen die met een paar cruciale reddingen het doel schoonhield in de eerste helft.

In de 47ste minuut kreeg Fortuna vrouwen een penalty. De verdediging moest ingrijpen en werkte Jarne Teulings naar de grond, de gewonnen penalty werd benut door landgenote Tessa Wullaert. Hiermee kwam Fortuna op een voorsprong van 1-0. Ajax vrouwen liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef strijden om de gelijkmaker te maken. In de 50ste minuut kregen zij ook een penalty, Diede Lemey wist de juiste kant te kiezen maar kreeg haar hand niet achter de bal waardoor Romee Leuchter tekende voor de gelijkmaker.

Beide teams bleven kansen creëren en de wedstrijd bleef spannend. Uiteindelijk was het Romee Leuchter die in de 64ste minuut de winnende goal maakte voor Ajax vrouwen. Hiermee werd de eindstand 1-2 en pakte Ajax vrouwen de belangrijke drie punten.

Met het verlies op Ajax zal de ploeg van Roger Reijners de derde plek moet veiligstellen in het uitduel tegen VV Alkmaar.