Fortuna Vrouwen verliest thuis tegen Ajax

23 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest thuis tegen Ajax

Fortuna Vrouwen verloor afgelopen zondag haar eerste drie punten tegen Ajax.

De wedstrijd begon met veel energie van beide kanten, maar al snel werd duidelijk dat Fortuna de overhand had in de openingsfase. In de eerste twintig minuten domineerde de thuisploeg met zowel spel als doelpogingen. Zo waren er meerdere kansen voor Charlotte Hulst echter wist die niet het goede spel te belonen. Halverwege de eerste helft herpakte Ajax zich en waren ze meteen doeltreffend waardoor de ruststand 0-1 werd. In de 53e minuut kreeg Ajax een vrije trap na een overtreding van Hildur Antonsdóttir. Deze vrije trap werd feilloos benut, waardoor Ajax op een 0-2 voorsprong kwam.

Fortuna bleef knokken en probeerde kansen te creëren, maar de Ajax-keeper bleek keer op keer een sta-in-de-weg. In de 58e minuut slaagde Fortuna er opnieuw niet in om de bal langs de keeper te krijgen.

In de 59e minuut besloot Fortuna tot een dubbele wissel: Jarne Teulings kwam het veld in voor Samantha van Diemen en Chandra Davidson verving María Ólafsdóttir Grós. Ondanks deze wissels slaagde Fortuna er niet in om het tij te keren.

Ajax bleef druk uitoefenen en wist in de 61e minuut opnieuw te scoren, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 0-3. De moed leek langzaam uit Fortuna te zakken. In de 64e minuut probeerde Chandra Davidson het nog met een schot, maar ook deze poging werd gekeerd door de Ajax-keeper.

Het werd een zware dag voor Fortuna, want in de 68e minuut scoorde Ajax opnieuw, waarmee de eindstand op 0-4 kwam. Dit was het eerste verliesduel van Fortuna. In de slotfase van de wedstrijd werden nog enkele wissels doorgevoerd, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde met een overtuigende overwinning voor Ajax.