06 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen wint eerste oefenduel
Omslag Farkhunda

Op een regenachtige middag op Campuspark Rheydt stond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor de Fortuna Vrouwen. De ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners begon tegen het Duitse FV Mönchengladbach.

De eerste helft begon meteen met veel actie en kansen voor Fortuna Vrouwen. De aanvalsgolven waren niet te stoppen en al snel wisten ze de score te openen. Tessa Wullaert tekende, net als vorig seizoen, voor de openingstreffer van het seizoen. Twee minuten later scoorde ook Charlotte Hulst haar eerste goal van het seizoen. Chandra Davidson bekroonde haar eerste optreden in het geel-groen eveneens met een treffer.

Na de theepauze ging Fortuna door waar het gebleven was. In de 58e minuut zorgde het compleet gewisselde team, met onder meer jeugdspeler Sanne Arons, voor een prachtige treffer vanuit een snelle counter, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 0-4.

FV Mönchengladbach probeerde zich terug te vechten, maar wist geen vuist te maken tegen de bezoekers. De keepster van FV Mönchengladbach liet zich gelden en hield met een aantal knappe reddingen de score beperkt. De goalie had onder meer een antwoord op een schot van Farkhunda Muhtaj, dat anders een doelpunt zou zijn geweest.

In de 64e minuut was het dan toch raak voor Farkhunda Muhtaj. Na een geweldige voorzet van Antonsdottir wist ze de bal in het doel te schieten, waardoor de voorsprong van Fortuna Vrouwen verder werd uitgebreid naar 0-5. In de 82e minuut wist Gros een doelpunt te maken vanaf de zijkant, waarbij de keeper van FV Mönchengladbach in een scrimmage de bal niet kon keren. De stand kwam daarmee op 0-6 in het voordeel van Fortuna Vrouwen.

Opstelling: Dinkla (46' Lemey), Knol (46' van Diemen), van Wershoven (46' Moorrees), Tuin (46' Lindelauf) Bouzerrade (46' van Heeswijk), Foederer (46' Antonsdottir), Teulings (46' Ait Omar), Delacauw (46' Muhtaj), Hulst (46' Olafsdottir Gros), Wullaert (46' Rooijendijk),  en Davidson (46' Arons).