Fortuna Vrouwen wint ook tweede duel

18 september 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen wint ook tweede duel
Omslag FEY FOR

De wedstrijd tussen Feyenoord Vrouwen en Fortuna Vrouwen eindigde in een uitzege voor de bezoekende formatie van Roger Reijners.

De eerste helft begon met snelle acties van beide kanten. Beide teams toonden een sterke wil om de controle over het spel te behouden. Kansen werden gecreëerd, maar de keepers stonden paraat en hielden hun doelen schoon. Echter was het in de 23ste minuut toch de thuisploeg die de openingstreffer voor hun rekening nam. met een prachtig afstandschot wisten de Rotterdammers Claire Dinkla te verassen.

Nog geen tien minuten later was het de ploeg van Roger Reijners die tot scoren kwam. Na een prachtige solo van Charlotte Hulst stond Jarne Teulings klaar om haar voorzet in te tikken voor open goal. De eerst genoemde had nog geen drie minuten na de openingstreffer nodig om de wedstrijd helemaal om te draaien. Charlotte Hulst weet de nog op het laatste moment aan te raken om de bal langs de keepster te krijgen en over de lijn te laten rollen.

De tweede helft bracht een golf van wissels met zich mee, waarbij beide teams hun strategie aanpasten om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De intensiteit van het spel bleef hoog. In de 74e minuut bracht Fortuna Vrouwen een dubbele wissel door, waarbij Chandra Davidson en Feli Delacauw het veld betraden voor Charlotte Hulst en Jarne Teulings.

Met nog enkele minuten te spelen, kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. In de 85e minuut wist Tessa Wullaert de bal prachtig in het doel te schieten, waarmee ze Fortuna op een 1-3 voorsprong zette. In de slotfase van de wedstrijd werden nog enkele wissels doorgevoerd aan de kant van Fortuna. María Ólafsdóttir Grós verving Amber van Heeswijk, en Hanna Huizenga kwam in het veld voor Tessa Wullaert. Het eindsignaal klonk na 90 minuten intensieve strijd. Fortuna Vrouwen trok aan het langste eind met een eindstand van 1-3 tegen Feyenoord Vrouwen.