01 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna vrouwen wint weer in eigen huis
Omslag Fortun

Forutna Vrouwen wint overtuigend van Excelsior.

De eerste paar minuten van de wedstrijd waren een ware krachtmeting. Fortuna Vrouwen toonde meteen hun aanvalsintenties, waarbij de verdediging van Excelsior op de proef werd gesteld. In de derde minuut kreeg Fortuna een vrijetrap op een veelbelovende positie. Alieke Tuin nam de verantwoordelijkheid, maar haar schot belandde in de muur en werd afgeblokt.

Fortuna zette de druk voort en bleef de aanval zoeken. In de tiende minuut kreeg Chandra Davidson een veelbelovende kans, maar werd ze neergehaald in de zestien. De scheidsrechter zag hier echter geen overtreding in en liet het spel doorgaan. In de zeventiende minuut kreeg Chandra Davidson opnieuw een gevaarlijke kans, maar slaagde er niet in om hieruit profijt te halen.

De druk van Fortuna resulteerde uiteindelijk in een doorbraak in de eenendertigste minuut. Feli Delacauw wist de bal prachtig in het net te plaatsen en zette Fortuna op voorsprong met 1-0. De momentum bleef aan de zijde van Fortuna. In de vijfendertigste minuut kreeg Alieke Tuin een vrijetrap, die ze schitterend benutte en de voorsprong verdubbelde naar 2-0.Kort voor het einde van de eerste helft kreeg Fortuna nog een vrijetrap, maar deze belandde in de handen van de Excelsior-keeper.De eerste helft werd afgesloten met een verdiende voorsprong van 2-0 voor Fortuna Vrouwen.

Vanaf het eerste fluitsignaal na de rust zette Fortuna de toon. De aanvallen volgden elkaar snel op en Excelsior had moeite om de defensie op orde te houden. De druk van Fortuna hield aan en in de 48e minuut was het Chandra Davidson die met een krachtige kopbal de score naar 3-0 tilde. Fortuna was ontketend en liet zien dat ze vastbesloten waren om de wedstrijd te domineren.
In de 53e minuut kreeg Jarne Teulings een geweldige kans om de voorsprong verder uit te breiden, maar ze kwam net een stap tekort om de bal in het net te tikken. De aanvalsdrift van Fortuna was onstuitbaar. In de 58e minuut was het Hanna Huizenga die de score naar 4-0 bracht. Kort daarna, in de 59e minuut, was het opnieuw raak. Jarne Teulings scoorde en bracht de stand op 5-0.
Roger Reijners nam in de 70e minuut een aantal wijzigingen aan, waaronder de inbreng van Farkhunda Muhtaj voor Charlotte Hulst en Tessa Wullaert voor Chandra Davidson. Deze verse impulsen hielden de druk op Excelsior hoog.
In de 85e minuut werd María Ólafsdóttir Grós ingebracht voor Jarne Teulings om de voorsprong veilig te stellen. Fortuna Vrouwen behield hun dominante spel tot het laatste fluitsignaal.

Met een eindstand van 5-0 behaalde Fortuna Vrouwen een overtuigende overwinning op Excelsior Vrouwen.