Fortuna Vrouwen weet na drie wedstrijden weer te winnen

18 november 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen weet na drie wedstrijden weer te winnen
DSC02871 3

Op een koude vrijdagavond stond er een wedstrijd op het programma tussen Fortuna Vrouwen en SC Heerenveen Vrouwen. Het

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Fortuna Vrouwen zien dat ze vastberaden waren om de drie punten thuis te houden. De aanvalslinie zocht direct de diepte en creëerde gevaarlijke kansen. In de 30e minuut opende Fortuna Vrouwen de score met een opmerkelijke treffer, waarmee een eigen medespeelster de Heerenveen-doelvrouw kansloos lieten. De thuisploeg ging met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust kwamen beide teams met vernieuwde energie het veld op. Fortuna Vrouwen bleef de bovenliggende partij en verdubbelde de voorsprong in de 47e minuut met een goed uitgespeelde aanval die resulteerde in een doelpunt voor Feli Delacauw. In de 56e minuut was het weer raak club topscoorder Tessa Wullaert die tekende voor de 3-0. SC Heerenveen Vrouwen probeerde terug te vechten, maar de verdediging van Fortuna stond als een huis.

In de 75e minuut was er een opmerkelijk moment toen Myrthe Moorrees in het gezicht werd geraakt door een arm van de Heerenveense verdediger. Ondanks de duidelijke overtreding vond de scheidsrechter het te licht en liet het spel doorgaan. Dit leidde tot verhitte reacties van zowel spelers als supporters.

Het slotakkoord van de wedstrijd kwam in de 86e minuut. Jarne Teulings van Fortuna Vrouwen benutte een kans en scoorde, waarmee ze de voorsprong uitbreidde naar 4-0.

De aanval was scherp, de verdediging stond als een blok, en de doelvrouw was alert. Een overtuigende overwinning die het team vertrouwen geeft voor de komende wedstrijd tegen Telstar.

Het duel eindigde met vreugde en gejuich in het Fortuna-kamp, terwijl SC Heerenveen Vrouwen met werk aan de winkel terugkeerde naar Friesland.