Fortuna zet zegereeks voort met overtuigende winst op PEC Zwolle

17 maart 2024
Home / Nieuws / Fortuna zet zegereeks voort met overtuigende winst op PEC Zwolle
NR20240316 FSC PEC102

Zaterdagavond was Fortuna met 3-1 te sterk voor PEC Zwolle. De uitslag had gezien de kansenverhouding nog duidelijk hoger kunnen uitvallen. Met tien punten uit de laatste vier duels is het genieten voor de Fortuna fans.

Ruim 11.000 fans zagen een voorzichtig begin van beide ploegen. De eerste échte kans voor de thuisclub was er pas na bijna een half uur spelen. Inigo Córdoba, die als steeds met een tomeloze inzet vanaf de linkerflank speelde, bediende Kaj Sierhuis. De spits speelde Justin Lonwijk aan, in kansrijke positie trapte hij echter half in de grond, waardoor de kans verloren ging. In het laatste kwartier van de eerst helft schakelde Fortuna een tandje bij. Sierhuis zag tot twee keer toe de bal van de lijn gehaald worden door verdediger Anselmo MacNulty, bij een derde poging bracht doelman Jasper Schendelaar redding. De meer dan verdiende voorsprong in die fase voor Fortuna kwam er acht minuten voor rust. Cordoba gaf de bal mee aan de naar voren opgekomen Mitchell Dijks, diens voorzet op maat bereikte Sierhuis. Met zijn hoofd knikte de spits feilloos in de rechterbenedenhoek: 1-0. Zijn zesde treffer in de vierde opeenvolgende wedstrijd. Op slag van rust was de erg sterk spelende Oguzhan Özyakup dicht bij een doelpunt. Op aangeven van Sierhuis ontdeed de middenvelder zich met enkele fraaie kapbewegingen van twee tegenstanders, zijn schot verdween echter net over het doel. Een supporter van de gasten verwoordde het treffend in de rust: "Het goede nieuws voor ons is dat we slechts met 1-0 achter staan". Een terechte conclusie.

Zwolle trainer Johnny Jansen probeerde met een tweetal wissels in de rust de wedstrijd een andere wending te geven. Het was echter Fortuna dat na bijna een uur spelen opnieuw scoorde. Na een hoekschop van Özyakup reageerde Lonwijk attenter dan zijn directe tegenstander en gleed de bal hard en zuiver in het doel: 2-0 Vlak vóór dit doelpunt hielden de Fortuna fans even de adem in, toen de VAR een situatie in het strafschopgebied van Fortuna controleerde. Een bal tegen de hand van Dijks werd echter uiteindelijk niet bestraft. Na de tweede treffer ging Fortuna nog vrijer spelen en vielen er enkele prachtige aanvallende acties te noteren. De mooiste aanval van de avond, waarbij Sierhuis met een hakbal Özyakup vrijspeelde, leverde geen doelpunt op. Vlak vóór tijd kreeg Sierhuis zijn verdiende publiekswissel. Terwijl de spits nog langs de volgepakte tribunes zijn ereronde maakte, scoorde zijn vervanger Alessio da Cruz het derde doelpunt van de avond. De aanvaller werd op rechts aangespeeld door Ivo Pinto, met een snoeiharde uithaal in de korte hoek verraste de spits doelman Schendelaar. Zwolle kon een minuut later toch nog iets terug doen, Lennart Thy schoot fraai raak: 3-1.

De Fortuna fans vierden na afloop de zege met spelers en technische staf. De zevende thuiszege van het seizoen en vooral ook het niveau van het spel zorgen voor blije gezichten bij de supporters.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Özyakup (82’ Rosier), Oratmangoen, (82’ Peterson), Duarte, Lonwijk (82’ Halilovic), Sierhuis (89’ Da Cruz), Córdoba (87’ Voet)