Fosso en Zwitserland U21 grijpen naast EK

15 oktober 2024
Home / Nieuws / Fosso en Zwitserland U21 grijpen naast EK
Ryan Fosso Zwitserland 2

Zwitserland U21 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Ryan Fosso kwam tijdens de interlandbreak beide duels in actie voor het Alpenland.

Fosso maakte tijdens de vorige interlandbreak zijn debuut voor de U21 van Zwitserland. Dat deed de middenvelder tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Montenegro. Door de overwinning van toen hield Zwitserland zicht op kwalificatie voor het EK in 2025. Met wedstrijden tegen directe concurrenten Finland en Roemenië had de ploeg van Sascha Stauch kwalificatie in eigen hand.

In de wedstrijd tegen Finland stond Fosso aan de aftrap. Het scorebord kwam lange tijd niet in beweging, dat gebeurde pas na 72 minuten voetballen. Casper Terho opende de score namens Finland, Luca Jaquez maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker voor Zwitserland. Fosso stond op dat moment niet meer binnen de lijnen. De 22-jarige rechtspoot werd na een klein uur spelen gewisseld.

In de allesbeslissende pot tegen koploper Roemenië besloot de bondscoach Fosso aan de kant te houden. Vijf minuten voor tijd maakte de middenvelder alsnog zijn opwachting. De eindstand, een 3-1 voorsprong voor Roemenië, stond toen al op het scorebord. Omdat ook Finland haar laatste wedstrijd won, gleed Zwitserland af naar de derde plaats. Hierdoor loopt het kwalificatie voor het Europees Kampioenschap mis.