Heren

Hoofdtrainer Julio Velázquez verlaat Fortuna

28 mei 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Hoofdtrainer Julio Velázquez verlaat Fortuna
2023 Julio Velazquez vertrek

De wegen van Fortuna en hoofdtrainer Julio Velázquez scheiden aan het eind van de seizoen. In onderling overleg is besloten de samenwerking niet voort te zetten.

De 41-jarige Spanjaard stond vanaf de zevende speelronde aan het roer in Sittard. Met Velázquez als eindverantwoordelijke nam de club afstand van de laatste plaats op de ranglijst en eindigde het uiteindelijk op een veilige plek. Een van de meest memorabele wedstrijden onder de leiding van de oefenmeester was het gelijkspel op bezoek bij landskampioen Feyenoord. 

Sjoerd Ars, technisch manager: "Julio en zijn team kwamen binnen toen de club in een moeilijke fase zat. Hij heeft vanaf dat moment het halen van resultaat op plek één gezet. Daarmee heeft hij er uiteindelijk voor gezorgd dat Fortuna ook komend seizoen in de Eredivisie uitkomt. We willen Julio en zijn team bedanken voor hun tomeloze inzet en succes wensen in hun verdere carrière."

In het kielzog van Velázquez vertrekken ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Perez.