04 maart 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Kaj Sierhuis pakt hoofdrol in royale zege van Fortuna op Excelsior
20240303 FSC EXC110 1

Fortuna heeft zondagmiddag uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen Excelsior: 5-2. Kaj Sierhuis was de gevierde man aan de kant van de thuisclub, hij scoorde een raszuivere hattrick en gaf de assists bij de andere twee goals. Na zijn winnende treffer van de vorige week tegen RKC Waalwijk dus opnieuw een hoofdrol voor de aanvalsleider van Fortuna.

Coach Danny Buijs had een basisplaats ingeruimd voor Justin Lonwijk, die vorige week vanwege ziekte niet beschikbaar was. Ook Oguzhan Özyakup stond aan de aftrap, dat gold ook voor Ragnar Oratmangoen. Aanvoerder Ivo Pinto was ook voldoende hersteld om te kunnen starten.

Na dertien minuten spelen leverde de eerste goed lopende aanval van Fortuna direct een doelpunt op. Oratmangoen speelde Sierhuis op links aan, deze gaf een voorzet op maat richting Lonwijk. Met een fraaie voetbeweging, achter zijn standbeen om, liet deze Excelsior doelman Stijn van Gassel kansloos: 1-0. Nauwelijks twee minuten later verdubbelde Fortuna de voorsprong. Na een hoekschop van Özyakup fungeerde Lonwijk als aangever, bij de tweede paal bracht hij de bal opnieuw voor het doel. Sierhuis kopte onberispelijk raak: 2-0. ‘Sierhuis on fire’, zongen de Fortuna fans. Dat bleek helemaal te kloppen, een kwartier later noteerde de spits zijn tweede treffer. Dit keer op aangeven van Rodrigo Guth, opnieuw was de kopbal onhoudbaar voor Van Gassel. Vijf minuten later was de hattrick van de goalgetter aan Fortuna zijde een feit, met een fantastische volley van zo’n 18 meter liet hij het net opnieuw trillen: 4-0. Een raszuivere hattrick binnen een tijdsbestek van minder dan twintig minuten, het ene doelpunt nog fraaier dan het andere, het was genieten voor de voetballiefhebbers.

Na rust was Fortuna opnieuw de bovenliggende partij. Toch waren het de gasten die na een uur spelen iets terugdeden, met een bekeken uithaal liet Derensili Sanches Fernandes doelman Michael Verrips kansloos: 4-1. Het antwoord van Fortuna liet echter niet lang op zich wachten, Sierhuis fungeerde met een voorzet van de rechterkant nu als aangever voor Guth. De mee naar voren gekomen centrale verdediger troefde twee spelers van de gasten in de lucht af en mocht daarna het feestje vieren met de fans voor de Ricksen-side: 5-1. Fortuna was nog diverse keren gevaarlijk, na een vrije trap van invaller Alen Halilovic mikte Dimitrios Siovas onder meer met een fraaie omhaal precies in de handen van Van Gassel. Acht minuten vóór tijd gaf Richie Omorawa de stand voor de gasten nog een iets dragelijker aanzien: 5-2.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto (82’ Markelo), Guth, Siovas, Dijks, Lonwijk (71’ Peterson), Duarte, Oratmangoen (71’ Halilovic), Özyakup (71’ Rosier), Córdoba, Sierhuis (87’ Da Cruz).