Vrouwen

Lára Kristín Pedersen nieuwe aanwinst Fortuna Vrouwen

25 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Lára Kristín Pedersen nieuwe aanwinst Fortuna Vrouwen
DSC01210 2

De Fortuna Vrouwen hebben Lára Kristín Pedersen toegevoegd aan de selectie. De 29-jarige Pedersen tekent een contract tot aan het einde van het seizoen. 

Pedersen is een IJslandse middenvelder, afkomstig uit Mosfellsbær. Ze begon haar voetbalcarrière bij Afturelding. Vervolgens speelde ze vijf seizoenen bij Stjarnan, waar ze een succesvolle periode kende.  Het leverde haar uiteindelijk een transfer op naar het Italiaanse Napoli. Na haar Italiaanse avontuur keerde Lára terug naar IJsland. Ze speelde afgelopen drie seizoenen voor Valur en werd drie keer kampioen en speelde ze Champions League. Op 4 maart 2015 debuteerde Pedersen voor het nationale vrouwenelftal van IJsland, in een wedstrijd tegen Zwitserland op de Algarve Cup. 

Technisch manager Bo Breukers is blij met de winterse versterking: "Met de toevoeging van Lara aan ons team, verwelkomt Fortuna niet alleen een getalenteerde speelster, maar ook iemand die enorm veel ervaring met zich meebrengt." 

Ook Pedersen, die in Sittard gaat spelen met rugnummer 19, is blij met de overstap naar Sittard. "Ik ben verheugd en vereerd om uit te mogen komen in de Nederlandse Eredivisie. Ik voel me hier al direct vanaf het eerste moment thuis. Het niveau is hoog, maar dat sluit goed aan bij de ambities die ik heb. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe team voor successen te gaan en om samen memorabele momenten te creëren."