Heren

LIVEBLOG: FC Groningen - Fortuna Sittard

08 februari 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: FC Groningen - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt vanavond de Kwartfinale van de KNVB-Beker tegen FC Groningen. Voor vele spelers en trainer Buijs een weerzien met hun oude club. Kan Fortuna na 25 jaar weer eens de halve finale behalen?

0-0

FT

Fortuna wordt na strafschoppen uitgeschakeld. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

FT

We gaan ons opmaken voor een penaltyserie.

120'

Nog minimaal drie minuten extra speeltijd.

118'

Voet komt net niet aan de bal om hem in te koppen.

115'

Laatste wissel bij Fortuna Sittard:

⬅️ Dijks
➡️ Voet

111'

Siovas lag even geblesseerd op het veld, maar kan weer verder.

106'

We zijn weer begonnen. Nog 15 minuten knallen Fortunezen!

HT

De eerste helft van de verlenging is ten einde. Het schot van Peterson was het moment.

105'

Nog minimaal één minuut extra speeltijd in deze eerste verlenging.

100'

Ook Buijs voert nogmaals een wissel door:

⬅️ Sierhuis
➡️ Belkheir

99'

Dubbele wissel bij FC Groningen:

⬅️ Schreuders
⬅️ Prins
➡️ Määttä
➡️ Turay

98'

Goede redding van Jurjes op de inzet van Peterson.

96'

Het spel blijft stroperig en kansen zijn er maar sporadisch.

91'

Twee wissels bij Fortuna aan het begin van de eerste verlenging:

⬅️ Córdoba
⬅️ Oratmangoen
➡️ Peterson
➡️ Özyakup

FT

Geen doelpunten in de reguliere speeltijd. We gaan verlengen!

90'

Minimaal 7 minuten extra speeltijd.

89'

Verrips hoeft niet in te grijpen op de kopbal van Bacuna.

86'

Wissel bij FC Groningen:

⬅️ Van Bergen
➡️ Mendes

77'

Het gaat hard richting de 90 minuten en we hebben nog geen doelpunt gezien. Komt er nog een winnaar in de reguliere speeltijd?

75'

Fortuna gaat voor de tweede keer deze avond wisselen:

⬅️ Lonwijk
➡️ Da Cruz

66'

Hoekschop van FC Groningen is een makkelijke prooi voor Verrips.

65'

Fortuna blijft zoeken naar de openingen, maar dat lukt de laatste minuten niet echt.

57'

Sierhuis ziet Jurjes te ver voor zijn doel staan en denkt ik probeer het eens. Goed bedacht, alleen de uitvoering was net niet goed genoeg.

56'

Noodgedwongen wissel bij FC Groningen:

⬅️ Pelupessy
➡️ Hove

54'

Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Pelupessy. Het lijkt er op dat hij gewisseld moet worden.

47'

Het goede doorlopen van Córdoba op Jurjes geeft Loonwijk de kans, maar de bal gaat hoog over het doel.

46'

Wissel bij Fortuna Sittard aan het begin van de tweede helft:

⬅️ Halilovic
➡️ Duarte

HT

Beide teams hebben kansen gekregen om de score te openen, maar nog geen doelpunten. 0-0.

42´

Fortuna verhoogt de druk net voor rust en laat Jurjes aardig werken. Er hangt een doelpunt in de lucht.

39'

Hoekschop genomen door Halilovic komt gevaarlijk voor, maar er komt geen Fortunees aan de bal.

34'

Fortuna laat zich iets terugdringen, maar er blijft ruimte om er zich onder uit te voetballen.

32'

Postema raakt de paal. Nu dus Groningen met een gevaarlijk moment.

28'

Jurjus tikt de knal van Lonwijk maar net over de lat. Weer was Fortuna dicht bij een doelpunt. Hoekschop is wat rest. Hieruit geen gevaar.

26'

Córdoba schiet de bal hard in, maar gaat niet tussen de palen.

21'

Counter via Lonwijk naar Córdoba mislukt helaas. De ruimte was er zeker.

16'

Sierhuis treft de vuisten van Jurjes. Zo is de Fortunees dicht bij de openingstreffer.

12'

Duarte (Groningen) raakt met zijn vrije trap de lat. Eerste gevaarlijke moment van deze wedstrijd.

7'

Sierhuis kopt, de eerste hoekschop van FC Groningen, uit de zestien. Daarna ook het balbezit voor Fortuna.

4'

Voorzet van Halilovic is te scherp om Sierhuis te bereiken. We zien wel dat Fortuna ruimte krijgt om te voetballen.

1'

Scheidsrechter Higler heeft gefloten voor het begin van deze wedstrijd. Fortuna op naar de halve finale?

v

De mannen betreden het speelveld. We zijn er bijna klaar voor.

v

De laatste sprintjes worden getrokken en afwerkoefeningen worden gemaakt. Nog 15 minuten tot het begin van de wedstrijd.

v

Het sneeuwt aardig in Groningen, maar het veld lijkt goed bespeelbaar vanavond.

v

Vanavond is voor de thuisblijvers de wedstrijd live te volgen via ESPN1 en L1 Radio.

Line Up
Opstelling FC Groningen - Fortuna Sittard
v

Onze mannen zijn inmiddels gearriveerd in De Euroborg, dat vanavond bijna uitverkocht zal zijn.

v

Vorig seizoen was Fortuna twee keer te sterk voor de Groningers. Thuis werd het 3-1 en in De Euroborg 2-3.

v

🔰Fortuna zal vanavond in Groningen gesteund worden door 370 supporters.

v

Het doelpunt van Arthur Hoyer zullen we nooit vergeten. ESPN ging onlangs bij hem langs!

v

Welkom bij het liveblog van de kwartfinale KNVB-Beker tussen FC Groningen en Fortuna. We houden je middels deze feed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd.