Heren

LIVEBLOG: FC Twente - Fortuna

06 april 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: FC Twente - Fortuna

Vanavond staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. In Enschede is het voor Fortuna nooit makkelijk, maar we herinneren ons nog altijd de 1-2 overwinning twee jaar geleden. Niets is dus onmogelijk voor onze Fortunezen.

2-0

FT

Helaas mag het vandaag niet zo zijn. Twee doelpunten van FC Twente in de tweede helft zijn genoeg om een 2-0 eindstand op het scorebord te krijgen.

90'

Nog minimaal 5 minuten extra speeltijd.

87'

Van Wolfswinkel met een rake kopbal...2-0.

85'

Van Wolfswinkel raakt met zijn schot de paal. Daar komt Fortuna heel goed weg, want de bal draaide in de goede richting.

79'

Twee wissels bij Fortuna:

⬅️ Dijks
➡️ Rosier

⬅️ Özyakup
➡️ Peterson

78'

Hoekschop van Twente komt gevaarlijk voor het doel, maar mist alles en iedereen.

75'

Wissel FC Twente:

⬅️ Steijn
➡️ Salah-Eddine

68'

Wissel bij FC Twente:

⬅️ Hilgers
➡️ Bruns

67'

🟨 Gele kaart voor Lonwijk.

62'

Dubbele wissel bij Fortuna:

⬅️ Oratmangoen
➡️ Lonwijk

⬅️ Sierhuis
➡️ Da Cruz

58'

🟨 Gele kaart voor Sierhuis.

55'

Twente gaat door waar het gebleven was en dat is het creëren van kansen. Nu Steijn met een schot over het doel.

53'

Nu is het wel raak voor Twente. Vlap schiet de bal in de touwen. 1-0.

52'

Hetzelfde gebeurt met het schot van Steijn. Fortuna is gewaarschuwd.

51'

Daan Rots bekijkt de situatie goed, maar ziet zijn schot in de handen van Verrips belanden.

47'

Schot van Córdoba vanaf 60 meter mist snelheid om Unnerstall te verrassen.

46'

actiefoto twente fortuna

Rust in Enschede, waar Fortuna met een man minder (Rood Guth) goed stand houdt. Ruststand 0-0.

45'

Özyakup kan met zijn harde schot Unnerstall niet passeren.

45'

Klasse redding van Verrips houdt Fortuna op de been. Hij mag zelf na een mislukte rebound de bal in het spel brengen.

45'

Nog minimaal 6 minuten extra speeltijd in deze eerste helft.

40'

Fortuna moet het nog 50 minuten met 10 man doen. Come on Fortunezen.

38'

Wissel bij Fortuna:

⬅️ Halilovic
➡️ Fofana

35'

🟨🟥 Tweede gele kaart voor Guth en dus rood.

33'

Poging van Halilovic mist ruim het doel, maar Fortuna merkt dat er ruimte ligt in de Twentse defensie.

26'

Sierhuis misschien wel met de grootste kans tot nu toe, maar hij laat de bal één op één met de doelman van zijn voet stuiteren.

23'

Fortuna probeert er met snelle uitbraken door te komen, maar Twente is het die de Fortunezen snel van de bal houdt.

20'

Nu Steijn met een poging. Het is toch even een Twentse storm, die nog niet zo maar gaat liggen.

18'

Schot van Van Wolfswinkel rolt in de handen van Verrips. Fortuna heeft weer het balbezit.

16'

Voorzet van Vlap is een makkelijke prooi voor Verrips.

14'

🟨 Guth maakt zich breed en krijgt hiervoor een gele kaart.

8'

Vrije trap van Twente belandt in de muur. Gevaar voor Fortuna geweken.

3'

Sierhuis breekt door, maar staat ook buitenspel.

1'

Scheidsrechter Dieperink heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd.

V

De spelers van beide teams betreden het speelveld van de Grolsch Veste.

V

De mannen hebben de kleedkamers opgezocht en zijn bijna klaar voor het begin van de wedstrijd.