Heren

LIVEBLOG: Fortuna - Excelsior Rotterdam

03 maart 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Fortuna - Excelsior Rotterdam

Na de overwinning van vorige week tegen RKC Waalwijk wacht vandaag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Schrijft Fortuna vandaag ook weer drie punten bij?

5-2

FT

Fortuna boekt een mooie 5-2 overwinning op Excelsior Rotterdam. Een hattrick van Sierhuis en doelpunten van Lonwijk en Guth zijn ruim genoeg om de Rotterdammers over de knie te krijgen.

90'

Nog minimaal twee minuten extra speeltijd in deze tweede helft.

87'

🙌De man van de hattrick wordt gewisseld:

⬅️ Sierhuis
➡️ Da Cruz

84'

Excelsior komt via Omorowa weer een beetje terug. 5-2. Ook meteen een wissel bij de Rotterdammers:

⬅️ Duijvestijn
➡️ Van Duinen

82'

Wissel Fortuna Sittard:

⬅️ Pinto
➡️ Markelo

79'

Sierhuis staat ineens vogeltje vrij voor Van Gassel, maar verzuimt zijn vierde te maken.

76'

Wissel bij Excelsior:

⬅️ Fernandes
➡️ Uddenas

74'

Siovas denkt even mee te doen in de doelpuntendans, maar zijn omhaal wordt knap door Van Gassel gekeerd.

71'

GOAL

👌Rodrigo Guth kopt de 5-1 in doel!!! De marge weer 4.

66'

Fortuna wordt toch wat teruggedrongen, maar het is niet zo dat Excelsior heel veel creëert.

62'

🟨 Gele kaart voor Pinto.

61'

Excelsior doet iets terug via Fernandes. 4-1.

60'

⬅️ Goudmijn
➡️ Naujoks

59'

Schot van afstand van Oratmangoen gaat maar net naast het doel.

58'

🟨 Gele kaart voor Zagré aan de zijde van Excelsior.

55'

Fortuna blijft hoog druk zetten om zo nog een treffer te forceren. Tot nu toe is de defensie van Excelsior bestand tegen het aanvalsgeweld.

49'

Voorzet van Córdoba wijkt af richting doel. Van Gassel hoeft niet in te grijpen, omdat de bal over het doel gaat.

46'

De tweede helft is begonnen. Fortuna verdedigt een comfortabele 4-0 voorsprong.

HT

🥰Lonwijk, Sierhuis, Sierhuis en Sierhuis. D.w.z. een 4-0 ruststand.

45'

Nog minimaal één minuut extra speeltijd.

43'

Luxe is het voor de supporter op dit moment. Rustig een biertje drinken, juichen en hopen op meer.

HATTRICK HERO
Sierhuis Excelsior
GOAL

🥵Sierhuis wat doe je toch allemaal....4-0. Wat een doelpunt!!!!!!!!!

29'
team excelsior
GOAL

🤯Hij hangt weer in de touwen!!! Sierhuis met zijn tweede van deze middag zet Fortuna Sittard op een comfortabele 3-0 voorsprong!!!

25'

Zojuist zagen we een schot van Córdoba gekraakt worden. Fortuna blijft wel zoeken naar nog een treffer.

23'

Parrott met een mogelijkheid, maar Verrips hoeft niet in te grijpen.

18'

Fortuna heeft vleugels in deze beginfase en de supporters staan op de banken. Wat een start.

GOAL

💥Weer een doelpunt. Nu zijn de rollen omgedraaid, want Lonwijk geeft de voorzet op de scorende Sierhuis. 2-0!!!!!

GOAL

💛💚Perfecte voorzet van Sierhuis komt voor de voeten van Lonwijk, die hem op zijn beurt achter Van Gassel Schiet. Fortuna op voorsprong!!!!

6'

Eerste hoekschop is voor Fortuna. De bal komt net te ver in de zestien terecht om Lonwijk een kans te geven.

3'

🟨 Een snelle gele kaart voor Lonwijk na een overtreding op Goudmijn.

1'

Scheidsrechter Manschot heeft gefloten voor het begin de wedstrijd. Come on Fortunezen!

V

De spelers staan klaar om de wedstrijd te starten!

V

De spelers van beide teams zijn begonnen aan hun warming-up. Ook Pinto dus, die vorige week nog geblesseerd het speelveld moest verlaten.

V

Het zonnetje schijnt en de supporters stromen inmiddels het Fortuna Sittard Stadion binnen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

LINE-UP
Fortuna Excelsior
V

Welkom bij het liveblog van de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Exselsior Rotterdam. Boekt Fortuna vandaag weer drie punten bij?