Heren

LIVEBLOG: Fortuna - NEC Nijmegen

02 april 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Fortuna - NEC Nijmegen

Vanavond staat de wedstrijd Fortuna Sittard tegen NEC Nijmegen op het programma. Na het paasweekend dus al snel een nieuwe wedstrijd van de Fortunezen, waar ze de nederlaag tegen Sparta van afgelopen zaterdag goed kunnen maken. Gaan de drie punten vandaag wel in Sittardse handen?

1-1

FT

Een goed voetballend Fortuna speelt met 1-1 gelijk tegen NEC. Aan de zijde van Fortuna Sittard was Sierhuis de doelpuntenmaker.

nec
90'

Nog minimaal 4 minuten extra speeltijd.

90'

🟨 Gele kaart voor Siovas.

88'

Nog twee wissels bij Fortuna:

⬅️ Sierhuis
➡️ Braaf

⬅️ Córdoba
➡️ Voet

87'

🟨 Gele kaart voor Verdonk na een overtreding op Sierhuis.

81'

Wissel bij Fortuna Sittard:

⬅️ Özyakup
➡️ Rosier

77'

Via Sierhuis is daar al bijna de voorsprong. Fortuna ruikt nu bloed.

GOAL

Eindelijk is daar de Sittardse treffer. Sierhuis laat het Sittardse publiek juichen.

71'

Dubbele wissel bij Fortuna Sittard:

⬅️ Oratmangoen
➡️ Da Cruz

⬅️ Halilovic
➡️ Peterson

69'

Schot van Guth wordt door Cillessen gekeerd.

68'

Fortuna dringt weer aan en zet NEC terug op eigen helft.

60'

Eerste schot tussen de palen voor NEC is ook meteen raak. Gonzalez de maker. 0-1.

50'
fortuna nec 1

De kansen zijn nog steeds voor Fortuna. Nu nog de doelpunten.

46'

De tweede helft is begonnen met twee wijzigingen aan de zijde van NEC.

⬅️ Pereira
➡️ Borges Sanches

⬅️ Chery
➡️ Hansen

HT

Na 45 minuten nog een 0-0 stand op het scorebord. Fortuna wel de betere, maar doelpunten blijven dus nog uit.

41'

Cillissen tikt de poging van Córdoba over de lat.

38'

🟨 Gele kaart voor Özyakup.

37'

Streep van Özyakup in de handen van Cillessen.

35'

Snelle aanval van Fortuna eindigt met de inzet van Halilovic. Fortuna blijft op zoek gaan naar de bevrijdende treffer.

33'

Sierhuis uit de draai, maar weer is Cillessen een sta in de weg.

31'

Top redding van Cillessen is nodig om Córdoba van een doelpunt te houden. Daarna raakt Duarta ook nog de lat.

26'

Kansen blijven er maar komen voor Fortuna. Nu Oratmangoen die de bal op zijn voet ziet ploffen en net naast de rechterpaal ziet gaan.

22'

Pinto bereikt Özyakup, die op zijn beurt zijn schot gekraakt ziet worden.

17'

Hoekschop van Fortuna wordt goed aangesneden, maar iedereen mist de bal.

8'

Nu een poging van Halilovic recht in de handen van Cillessen. NEC heeft veel de bal, maar Fortuna dus de kansen.