Heren

LIVEBLOG: Fortuna - Sparta Rotterdam

13 januari 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Fortuna - Sparta Rotterdam

Fortuna speelt zijn eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar tegen Sparta Rotterdam. De kasteelclub staat op dit moment drie punten boven Fortuna op een zevende plek, waarmee de ploeg van Danny Buijs dus een niet te onderschatten tegenstander treft. Vorig seizoen eindige het onderlinge treffen in een 0-0 eindstand. Vandaag zien we hopelijk wel doelpunten aan de Sittardse zijde!

0-2

FT

Niet de avond van Fortuna Sittard. Door doelpunten van Mito en Metinho gaat Sparta met een 0-2 overwinning huiswaarts.

90'

Nog minimaal 5 minuten extra speeltijd.

89'

Het is niet te geloven, maar Belkheir mist de strafschop.

88'

Strafschop voor Fortuna Sittard.

86'

Buiten het wisselen is er weinig te melden helaas. Wissel Sparta:

⬅️ Brym
➡️ Eerdhuijzen

84'

De laatste twee wissels bij Fortuna Sittard:

⬅️ Pinto
➡️ Fofana

⬅️ Halilovic
➡️ Griffith

78'

Weer een wissel bij Fortuna:

⬅️ Siovas
➡️ Robberechts

71'

Bij Sparta één wijziging:

⬅️ De Guzman
➡️ Clement

65'

Dubbele wissel aan de zijde van Fortuna Sittard:

⬅️ Dijks
➡️ Voet

⬅️ Ferati
➡️ Peterson

64'

Alle tijd en ruimte is er voor Halilovic, maar hij krijgt de bal toch over het doel.

62'

Grote kans van Brym gaat net voorlangs.

61'

Fortuna krijgt veel de bal van Sparta, maar doet er nog te weinig mee.

56'

Vrije trap genomen door Halilovic wordt door Siovas over het doel van Olij gekopt.

50'

🟨 Halilovic gaat op de bon. De Fortunees maakt in de ogen van scheidsrechter Blank een te harde overtreding.

49'

Eerste noodgedwongen wissel aan de zijde van Fortuna Sittard.

⬅️ Sierhuis
➡️ Belkheir

48'

Invaller Metinho is meteen trefzeker en zet Sparta Rotterdam op een 0-2 voorsprong.

47'

Pass van Halilovic komt net niet tot bij Sierhuis. Intenties van Fortuna wel meteen duidelijk.

46'

Metinho is bij Sparta Rotterdam in de ploeg gekomen voor Mito.

HT

Fortuna heeft meerdere grote kansen laten liggen om een doelpunt te maken. Sparta lukte het via Mito wel. Ruststand 0-1.

45'

Wat een kansenregen, waarbij Olij de grootste kans tegen de lat werkt.

45'

Minimaal drie minuten extra speeltijd in deze eerste helft.

45'

Kopbal van Guth in de handen van Olij.

41'

Afvallende bal komt voor de voeten van Halilovic, maar die kans mag geen naam hebben.

37'

🟨 Gele kaart voor Van der Kust van Sparta.

34'

Sparta komt via Mito op een 0-1 voorsprong.

33'

Weer een mogelijkheid voor Fortuna. Nu Córdoba die de voorzet van Oratmangoen net niet in doel weet te werken.

29'

Er zal vandaag heel wat meer nodig zijn om Olij te passeren. Een geweldige aanval zagen we zojuist weer stranden in de handen van de doelman van Sparta.

24'

Het afstandsschot van Verschueren wordt door Koopmans naast gekeken.

22'

Balverlies leidt weer een kans van Sierhuis in. Nu moet Olij wel ingrijpen en heeft hij de bal in zijn handen.

21'

Wat een kans voor Sierhuis. Hij krijgt de bal niet tussen de palen en ook Olij hoeft niet in te grijpen.

18'

Olij kan het schot van Ferati redelijk makkelijk keren. Iets te weinig snelheid in het schot om echt gevaarlijk te worden.

17'

Puike redding van Koopmans op de inzet van Mito.

14'

Met een bekeken bal probeert Córdoba Olij te passeren, maar zijn poging gaat net naast.

12'

Gelukkig kan Pinto verder en staat Fortuna weer met 11 in het veld.

10'

Pinto ligt geblesseerd op de grasmat. Hij heeft verzorging nodig.

7'

Kopbal van Córdoba is een prooi voor Olij. Hier had wellicht toch wat meer ingezeten.

6'

Rosier schiet de bal net voor de lijn weg. Hiermee heeft Sparta de grootste kans van deze wedstrijd alvast genoteerd.

4'

Snelle uitbraak van Halilovic eindigt bij Ferati. Fortuna laat zich wel meteen zien in deze wedstrijd.

2'

Halilovic is het die de hoekschop voor het doel slingert en Sierhuis de kans geeft om te koppen. De kopbal gaat dan wel net over het doel van Olij.

1'

De bal rolt aan de Milaanstraat.

V

De mannen zijn inmiddels begonnen aan hun warming-up. Bij Fortuna Sittard doelman Koomans dus onder de lat vandaag.

V

Verrips is na een periode bij FC Groningen weer bij de wedstrijdselectie van Fortuna Sittard. Hij begint net zoals nieuwkomer Peterson vanaf de bank.

Line Up

Koopmans, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Halilovic, Ferati, Rosier, Córdoba, Sierhuis en  Oratmangoen,

V

De koude temperaturen hebben ook in het Fortuna Sittard Stadion nog sporen nagelaten. Als gevolg van een defect aan een aantal leidingen op de Oost-tribune zijn er in de hoek van Oost en Zuid-Tribune een aantal extra toiletten geplaatst.

V

Vandaag geen Noslin tussen de lijnen. De Fortunees kreeg afgelopen donderdag toch een schorsing opgelegd voor zijn rode kaart tegen NEC Nijmegen.

V

Welkom bij het liveblog van de wedstrijd tussen Fortuna (10) en Sparta Rotterdam (7). We houden je middels deze feed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd. Tot straks!