Heren

LIVEBLOG: Vitesse - Fortuna

28 april 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Vitesse - Fortuna

Vanmiddag speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Vitesse. In Arnhem zullen de Fortunezen toch flink aan de bak moeten om de drie punten huiswaarts te nemen. Eerder dit seizoen stond in Sittard na 90 minuten een 3-1 eindstand op het scorebord door doelpunten van Sierhuis (2x) en Noslin.

3-2

FT

Geen beste vertoning in Arnhem, waar Fortuna met 3-2 onderuit gaat.

90'

Nog minimaal drie minuten extra speeltijd.

86'

Fortuna gaat aanvallend wisselen:

⬅️ Voet
➡️ Braaf

84'

🟨 Gele kaart voor Pinto (Vitesse).

82'

🟥 Tweede gele kaart en dus rood voor Van Zwam.

81'

Wissel Vitesse:

⬅️ De Regt
➡️ Cornelisse

78'

Dubbele wissel bij Fortuna:

⬅️ Halilovic
➡️ Oratmangoen

⬅️ Córdoba
➡️ Peterson

77'

Vitesse komt op een 3-2 voorsprong via Aaronson.

72'

Uit een moeilijke hoek creëert Sierhuis toch nog een kans, maar gaat de bal ook naast.

67'

Twee hoekschoppen van Fortuna levert geen kans op. Aan de andere zijde valt wel de 2-2. Van Ginkel de maker.

66'

Room heeft veel moeite met het schot van Halilovic. Hoekschop is wat rest.

65'

Dit was de kans voor Lonwijk om zijn tweede te maken, maar hij glijdt langs de bal door.

60'

Twee wissels bij Vitesse:

⬅️ Buitink
➡️ Van Ginkel

⬅️ Hadj Moussa
➡️ Boutrah

57'

Kopbal van Guth verdwijnt in de handen van Room.

52'

Da Cruz legt de bal perfect klaar, maar Córdoba verzuimt de bal in doel te werken.

GOAL

⚽️ Lonwijk verzilvert het buitenkansje vanaf 11 meter.

48'

Strafschop voor Fortuna Sittard.

46'

De tweede helft is begonnen met een tweetal wissels:

⬅️ Duarte
➡️ Da Cruz

⬅️ Markelo
➡️ Rosier

HT

We gaan met een 1-1 ruststand naar de thee. Córdoba was net voor rust de doelpuntenmaker aan de Sittardse zijde.

45'

Nog minimaal één minuut extra speeltijd in deze eerste helft.

GOAL

🚨 Eindelijk is daar het doelpunt voor Fortuna. Córdoba knikt de bal binnen. 1-1.

38'

Fortuna drijft het tempo op en dat geeft mogelijkheden voor Dijks en Sierhuis. Helaas nog geen Sittards doelpunt.

35'

🟨 Gele kaart voor Van Zwam na een overtreding op Córdoba.

33'

Poging van Sierhuis heeft de snelheid, maar heeft net wat te weinig schrikeffect om het Room moeilijk te maken.

29'

🟨 Markelo gaat ook op de bon.

28'

Dijks stoomt op, geeft de bal mee aan Córdoba die uit de draai de bal te zacht op doel schiet.

27'

De Regt met een enorme kans, maar gelukkig staat ook Koopmans goed gepositioneerd.

24'

Kopbal van Sierhuis, maar net over het doel. Fortuna pakt meteen weer de handschoen op.

22'

Vitesse komt op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Aaronson.

20'

Schot van Halilovic zeilt over het doel van Room. Fortuna veel aan de bal, maar doet er nog te weinig mee.

17'

🟨 Gele kaart voor Voet

15'

Vuisten van Koopmans zijn nodig om Vitesse van scoren te houden. De hoekschop die daar uit volgt is geen gevaar.

10'

🟨 Gele kaart voor Duarte.

8'

Fortuna heeft het meeste balbezit in deze beginfase, maar er zijn nog geen kansen te melden.

1'

De bal in het Gelredome. Fortuna op jacht naar drie punten.

V

De spelers staan klaar om het veld te betreden.

LINE UP
Opstelling Vitesse
V

Welkom bij het Liveblog van de wedstrijd Vitesse tegen Fortuna Sittard. Aftrap 16.45 uur!