Heren

Spelers-update: Fortuna zwaait zevental uit

28 mei 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Spelers-update: Fortuna zwaait zevental uit
2023 Roel Janssen afscheid

Fortuna speelde zondagmiddag zijn laatste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen 2022/2023. De afsluiter betekende tevens het einde van een geel-groene periode voor zeven spelers. 

Een deel werd na afloop van de wedstrijd publiekelijk bedankt. Ximo Navarro en Kristijan Bistrović waren door blessureleed en de daarmee verbonden revalidatie niet in de gelegenheid af te reizen naar Sittard.

George Cox
Cox maakte in 2019 op huurbasis de overstap naar Fortuna. Na een sterk debuutseizoen werd de koopoptie gelicht, waardoor de Engelsman de linkerflank ook in de jaren erna kon bestrijken. In november, tegen FC Emmen, speelde de 25-jarige back zijn honderdste wedstrijd voor de club. In totaal liet de teller op tot 114 wedstrijden. Cox gaat voor komend seizoen opzoek naar een nieuwe uitdaging dichter bij huis. 

Roel Janssen
Janssen begon in 2020 aan zijn tweede periode bij Fortuna. Op dat moment had de Venlonaar al ruim honderd wedstrijden in het eerste van Fortuna gespeeld. Sinds zijn terugkeer in Sittard kwam de verdediger nog 54/55 keer in actie. Daarmee bracht de Limburger zijn totaal op 196 wedstrijden in het Sittardse geel en groen. Met dat aantal staat hij op een dertiende plaats in de ranglijst met meest gespeelde wedstrijden, tussen Robert Roest en Ronald Hamming. Janssen pakte in zijn Sittardse periode nog bij een record. Met 43 gele kaarten bleef hij één kaart verwijderd van het record van Ramon Voorn. 

Yanick van Osch
Van Osch streek in de zomer van 2020 neer in Sittard. Na het vertrek van Alexei Koselev kreeg de inmiddels 26-jarige doelman zijn kans onder de lat. In totaal kwam de Bosschenaar tot 65 wedstrijden in het shirt van Fortuna. Van Osch had onder meer een groot aandeel in de handhaving in het seizoen 2021/2022. 

Ximo Navarro
Navarro werd buiten de transferperiode, in september, naar Sittard gehaald. De 33-jarige verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij Deportivo Alaves. De Spanjaard kwam zestien wedstrijden in actie voor Fortuna. Door blessureleed moest de mandekker de laatste drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Navarro werkt momenteel in Spanje aan zijn herstel. 

Kristijan Bistrovic
Fortuna nam Bistrovic halverwege het seizoen op huurbasis over. De van CSKA Moskou overgekomen middenvelder dwong meteen een basisplaats af. In totaal mocht de 25-jarige Kroaat dertien keer opdraven. Daarin kwam hij één keer tot scoren, de belangrijke gelijkmaker op bezoek bij FC Utrecht. Bistrovic kwam door een lichte blessure de laatste drie wedstrijden niet meer in actie en keerde voor een medische ingreep terug naar zijn vaderland. 

Thomas Buitink
Buitink sloot in januari op huurbasis aan bij Fortuna. De voormalig jeugdinternational had op dat moment al ruim honderd wedstrijden voor Vitesse gespeeld, maar moest het de eerste seizoenshelft voornamelijk doen met invalbeurten. Op zoek naar speelminuten kwam de aanvaller in Sittard terecht. In totaal kwam de Nijkerker tot dertien wedstrijden in het geel-groen. Door een zware blessure miste Buitink het slot van het seizoen. 

Gianmarco Cangiano
Cangiano maakte in januari de tijdelijke overstap naar Sittard. De aanvaller kwam op huurbasis over van Bologna, met de optie om de huurperiode te verlengen én een koopoptie. Fortuna heeft besloten hier geen gebruik van te maken. Zodoende keert de 21-jarige Italiaan na vijf wedstrijden voor Fortuna terug naar zijn oorspronkelijk werkgever in Italië. 

Via deze weg willen we alle spelers nogmaals bedanken voor hun toewijding en inzet gedurende hun periode in Sittard.