06 november 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Verlies bij nieuwe koploper Twente
DSC01771

Zondag stonden FC Twente Vrouwen en Fortuna Vrouwen tegenover elkaar in de topper van de competitie. De eerste helft begon met veel energie en aanvallende impulsen van Fortuna die de genoeg mogelijkheden creëerde om op voorsprong te komen. FC Twente wist echter al snel het initiatief te nemen en scoorde in de negentiende minuut de openingstreffer. Al hoewel Fortuna bleef voetballen was het wederom Twente die effectief was en vlak voor rust de 2-0 scoorde. Fortuna Vrouwen liet zich niet uit het veld slaan en bleef strijden voor een aansluitingstreffer.

Helaas slaagde Fortuna Vrouwen er niet in om te scoren na rust, FC Twente bleef gevaarlijk voor het doel. Tot de 57e minuut had Fortuna de overhand, maar slaagden ze er niet in om te scoren. Waarin de 60ste minuut wederom Twente wist te scoren en de wedstrijd op slot gooide. In de 68e minuut kwam Jarne Teulings in het veld voor Charlotte Hulst in een poging om meer aanvallende druk te genereren.

Uiteindelijk, in de 68e minuut, slaagde Tessa Wullaert erin om voor Fortuna te scoren en de stand naar 3-1 te brengen. Een knappe goal, maar het bleek niet genoeg om de wedstrijd te kantelen.

Met een eindstand van 3-1 ging de overwinning naar FC Twente Vrouwen. Ondanks de inspanningen van Fortuna Vrouwen, slaagden ze er niet in om de achterstand in te halen.