Heren

Alessio Da Cruz maakt transfervrije overstap naar Sittard

25 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Alessio Da Cruz maakt transfervrije overstap naar Sittard
DSC01013 2

Fortuna heeft opnieuw een speler toegevoegd aan de selectie. De aanvallend ingestelde Alessio Da Cruz komt transfervrij naar Sittard nadat hij onlangs zijn contract liet ontbinden bij het Italiaanse Feralpisalò, uitkomend in de Serie B. 

Da Cruz is geen onbekende op de Nederlandse velden. De-in-Almere-geboren multifunctionele aanvaller debuteerde bij FC Twente op 17-jarige leeftijd in het profvoetbal. Via een verhuurperiode aan FC Dordrecht kwam Da Cruz in Italië terecht. Da Cruz tekende bij Novara een meerjarig contract, maar werd na slechts één seizoen voor een miljoenenbedrag overgenomen door Parma.

Via meerdere verhuurperiodes in binnen- en buitenland kwam de voormalig jeugdinternational van Oranje in de zomer van 2022 terecht bij KV Mechelen. Na vorig seizoen nauwelijks een wedstrijd te hebben gemist in België besloot Da Cruz medio 2023 terug te keren naar Italië. Zijn dienstverband bij Feralpisalò werd vroegtijdig beëindigd, waarna Fortuna toesloeg en hem transfervrij heeft vastgelegd.

Americo Branco is blij met het vastleggen van de transfervrije Da Cruz. "Alessio is een speler die al geruime tijd bij ons op de radar staat. Gezien de situatie dat hij zonder club kwam te zitten, was het voor ons het juiste moment om hem vast te leggen. Met zijn 27 jaar voegt hij zowel ervaring toe aan de selectie, als de mogelijkheid om zichzelf nog verder te ontwikkelen als speler. Daarbij kan Fortuna Alessio een stabiele omgeving bieden waarin hij kan gedijen in een belangrijke fase van zijn carrière."

De éénmalig international van Kaapverdië kijkt uit naar zijn dienstverband bij Fortuna. "Ik weet dat de club mij al langere tijd volgt. Ik ben blij dat het ditmaal concreet is geworden en dat ik een meerjarig contract heb getekend. Ik kan niet wachten om op het veld te staan en mijn plek proberen te veroveren in het elftal."