Vrouwen

Eerste contractspeelster arriveert in Sittard

29 juli 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Eerste contractspeelster arriveert in Sittard
2022 Farkhunda Muthaj

Fortuna Vrouwen presenteerde in de afgelopen maanden nagenoeg de volledige selectie voor het seizoen 2022/2023. Wie nog niet aan de buitenwacht werd gepresenteerd, is de eerste contractspeelster uit de clubgeschiedenis. De primeur was aan Farkhunda Muhtaj, die als eerste speelster in het ambitieuze project stapte. De 24-jarige Afghaanse zette haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2023.

Muhtaj belichaamt de drijfveren van Fortuna Sittard en partner Azerion om een vrouwenelftal te realiseren. De middenvelder is een voorvechter van mensenrechten, die van vrouwen in het bijzonder. Zo is ze onder meer ambassadeur voor Penny Appael Canada, dat zich inzet voor bewustwording rondom humanitaire kwesties. Daarnaast is aanvoerder van het nationale vrouwenelftal van Afghanistan.

Muhtaj: “Ik ben enorm verheugd met mijn transfer naar Fortuna Sittard en wil een actieve rol spelen in het behalen van de teamdoelstellingen. Deze nieuwe uitdaging gaat gepaard met nieuwe kansen. Naast deze ervaring, wil ik graag mezelf doorontwikkelen en groeien als speler. In mijn rol wil ik jonge meisjes en vrouwen aanmoedigen om te vechten voor hun dromen.”

Muhtaj werd geboren in Afghanistan, maar groeide op in Canada. Daar maakte ze kennis met de sport en kreeg ze bij Vaughan Azzurri de kans om op professioneel niveau te voetballen. De laatste maanden stond ze onder contract bij Fatih Vatan SK, uitkomend in Turkije.