Heren

Fortuna strandt na penalty's in de kwartfinale

08 februari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna strandt na penalty's in de kwartfinale
DSC00458

Na 120 minuten hadden beide ploegen nog geen doelpunt gemaakt, waardoor penalty's een beslissing moesten brengen. Na tien strafschoppen trok FC Groningen helaas aan het langste eind, waardoor Fortuna is uitgeschakeld.

Fortuna startte in de Euroborg met twee wijzigingen in de basiself t.o.v. de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Zo stonden Ragnar Oratmangoen en Arianit Ferati in de basis in plaats van Loreintz Rosier en Kristoffer Peterson. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Nadat Laros Duarte een vrije trap op de lat schoot, nam de ploeg uit Sittard steeds vaker het initiatief in de wedstrijd.

Dit resulteerde niet in een karrenvracht aan kansen, maar toch waren Kaj Sierhuis en Justin Lonwijk in het eerste half uur dichtbij de openingstreffer. Beide keren hield de keeper van FC Groningen zijn doel echter knap schoon. Bij een spaarzame uitbraak van Groningen was de ploeg met een knal van Postema dichtbij de voorsprong. Michael Verrips toucheerde de bal echter licht, waardoor de bal via de paal weer in de handen van de keeper belandde. Door het goede keeperswerk aan beide kanten eindigde de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft kwam Deroy Duarte in het veld voor Alen Halilovic. Hierdoor stonden de broers Duarte tegenover elkaar, terwijl ze enkele dagen geleden nog samen streden op de Afrika Cup. In de tweede helft had de ploeg uit Sittard het meeste de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 75e minuut werd de moe gestreden Lonwijk gewisseld voor Alessio Da Cruz, maar ook hij kon in de reguliere speeltijd geen verandering brengen in de score, waardoor een verlening noodzakelijk was.

In de verlenging bracht Danny Buijs twee verse krachten binnen de lijnen met Oğuzhan Özyakup en Peterson. Laatstgenoemde was na enkele minuten dichtbij de openingstreffer, maar Hidde Jurjus bracht opnieuw knap redding. In het restant van de verlenging bleven grote kansen verder uit en werd nog twee keer gewisseld aan Sittardse zijde. Zo kwamen Siemen Voet en Mouhamed Belkheir nog binnen de lijnen, maar ook zij konden geen verandering brengen in de uitslag waardoor penalty's de beslissing moest brengen.  

In de competitie heeft de ploeg tot op heden geen geluk met het benutten van de stafschoppen en helaas trok Fortuna in deze penaltyreeks ook aan het kortste eind. Een misser van Özyakup werd nog gerepareerd met een knappe redding van Verrips, maar de laatste penalty van Belkheir belandde op de lat waardoor Fortuna in de kwartfinale is uitgeschakeld.