Heren

Fortuna verliest nipt van Düsseldorf

06 september 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verliest nipt van Düsseldorf
2023 Fortuna Fortuna

Fortuna speelde woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel tussen de naamgenoten werd in het voordeel beslist van de Duitsers.

Deroy Duarte, Nathan Markelo en Marko Lazetic waren niet van de partij, het drietal ontbrak vanwege interlandverplichtingen. Daarnaast kon hoofdtrainer Danny Buijs ook geen beroep doen op geschorste Arianit Ferati. Dimitrios Siovas en Ivor Pandur kregen extra rust.

Beide ploegen begonnen met een mix aan de wedstrijd. Het zorgde voor een rommelige openingsfase, waarin beide ploegen nauwelijks iets wisten te creëren. Na een kwartier nam Fortuna Düsseldorf, de nummer vier in de 2. Bundesliga, de overhand. Niet veel later werd dat ook op het scorebord zichtbaar. Jona Niemiec werd na een goede combinatie weggestuurd en bleef koelbloedig: 0-1. Na de drinkpauze, die Buijs gebruikte om het team toe te spreken, kwam Fortuna beter in de wedstrijd. Desondanks bleven de grote kansen uit.

De tweede helft golfde vervolgens op en neer. Düsseldorf was met een schot uit de tweede lijn dichtbij het verdubbelen van de marge, Fortuna zette daar enkele speldenprikken tegenover. Opnieuw veranderde het spelbeeld na de drinkpauze. Fortuna nam meer en meer het initiatief. Iman Griffith kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, de vleugelaanvaller kreeg een voorzet van Sadik Fofana niet achter de Duitse doelman. Fortuna probeerde het in de slotfase nog wel, maar wist het net niet te laten bollen.

Opstelling: Koopmans, Pinto (46’ Guth), Fofana, Voet (61’ Dijks), Vita, Özyakup, Halilovic (46’ Robberechts), Oratmangoen (81' Griffith), Noslin (46’ Cordoba), Sierhuis (46’ Belkheir) en Griffith (61’ Rosier).