21 mei 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest van sterk Twente
Omslag Fortuna Twente

De aftrap werd genomen en beide teams begonnen aan de halve finale van de Eredivisie Cup.

In de 15e minuut creëerde Hildur de eerste kans voor de thuisploeg doormidden vaneen harde voorzet, maar helaas vond deze geen medespeelster. Tien munten later kreeg Feli Delacauw een grote kans op de openingstreffer, maar haar schot belandde op de paal. Niet veel later wist FC Twente Vrouwen de openingstreffer te scoren. Met een stand van 0-1 gingen beide teams de rust in.

Na de rust begon de tweede helft en Fortuna bracht een wissel in. Maria bleef binnen en werd vervangen door Charlotte Hulst. FC Twente Vrouwen bracht ook een wissel in en Inge Tijink werd vervangen door Lois Niënhuis. In de 51e minuut wist FC Twente de voorsprong te verdubbelen. Kalma scoorde en bracht de stand op 0-2. Vervolgens, in de 56e minuut, kwam Farkhunda in het veld voor Feli.

Viet minuten na de wissel wist FC Twente opnieuw te scoren. Bente Jansen krulde de bal vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre bovenhoek en zette de stand op 0-3. De wedstrijd ging verder en FC Twente werd dominanter. In de 75e minuut scoorde Kalma opnieuw, waardoor de tussenstand 0-4 werd.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 0-4 overwinning voor FC Twente Vrouwen. Ze speelden een sterke wedstrijd en wisten hun voorsprong te behouden. Fortuna Vrouwen kon geen doelpunten maken en moest genoegen nemen met de nederlaag.