08 mei 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen deelt punten in Alkmaar
VV Alkmaar

Op een regenachtige zondagmiddag speelden de Fortuna Vrouwen gelijk in hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen VV Alkmaar.

De wedstrijd tussen VV Alkmaar en Fortuna Sittard Vrouwen eindigde in een gelijkspel, met een eindstand van 1-1. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en er werden weinig kansen gecreëerd. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en er ontstonden meer kansen voor beide teams. In de 79e minuut wist VV Alkmaar op voorsprong te komen met een doelpunt. Fortuna Sittard Vrouwen probeerde daarna nog de gelijkmaker te scoren, maar het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een nederlaag.

Maar in de laatste seconden van de wedstrijd wist Tessa Wullaert toch nog de gelijkmaker te scoren, waardoor Fortuna Sittard Vrouwen een punt veiligstelde. De extra speeltijd bedroeg minimaal 4 minuten en dit bleek genoeg te zijn voor Fortuna Sittard Vrouwen om de score gelijk te trekken.

Met dit gelijkspel sluiten zij hun eerste seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie af met een mooie derde plek. Jarne Teulings verliet het veld in de 76e minuut en werd vervangen door Farkhunda Muhtaj. Het was een spannende wedstrijd waarbij beide teams alles hebben gegeven om de winst binnen te halen. Uiteindelijk werden de punten gedeeld in Alkmaar.