Fortuna Vrouwen verliezen in Den Haag

11 maart 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliezen in Den Haag
2023 ADO Fortuna Vrouwen Huizenga

Fortuna Vrouwen heeft de knappe overwinning op koploper FC Twente geen vervolg kunnen geven. De ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners verloor vrijdagavond op bezoek bij ADO Den Haag: 1-0.

In een koud Den Haag viel er de eerste helft weinig te genieten. Beide teams speelden vanuit een sterke organisatie, waardoor er slechts een handjevol kansen te noteren viel. De beste was voor Tessa Wullaert. De Belgische clubtopscorer leek te gaan profiteren van een te zachte terugspeelbal, ADO-keepster Barbara Lorsheyd maakte het Wullaert echter lastig genoeg waardoor de bal uiteindelijk ruim naast ging.

In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. De Hofstedelingen troffen twee keer de paal en moesten toezien hoe Alieke Tuin tot twee keer toe van dichtbij de openingstreffer wist te voorkomen. In de slotfase viel de beslissing alsnog. De scheidsrechter floot voor een vermeende overtreding van goalie Diede Lemey en wees resoluut naar de strafschopstip. Vanaf elf meter zette Jaimy Ravensbergen de 1-0 eindstand op het scorebord.

Opstelling: Lemey, Iliano (70' Van Koot), Knol, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk, Antonsdottir, Foederer (70' Hulst), Teulings (70' Huizenga), Wullaert en Gros.