Fortuna Vrouwen walst over Feyenoord heen

29 januari 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen walst over Feyenoord heen
2023 Feyenoord Fortuna Vrouwen Wullaert

Fortuna Vrouwen is het nieuwe kalenderjaar fantastisch begonnen. Door de afgelasting tegen PEC Zwolle speelden de Sittardse dames de eerste wedstrijd van 2023 op bezoek bij Feyenoord. De Rotterdamse formatie was niet opgewassen tegen het dominante Fortuna, wat terug was te zien op het scorebord: 0-4. Een sportieve revanche voor de geflatteerde nederlaag in Sittard.

Na zeven minuten kwam de ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners al op voorsprong. Amber van Heeswijk maakte haar eerste in dienst van Fortuna Vrouwen, dat deed ze met een hard schot in de verre hoek. Nog voor rust verdubbelde Tessa Wullaert de marge. De Belgische spits werd weggestoken door landgenoot Jarne Teulings. De international bleef oog in oog met keepster Jacintha Weimar uiterst koel en zorgde voor een 0-2 ruststand op Varkenoord.

In de tweede helft bleef de geel-groene storm aanhouden, Feyenoord kon weinig inbrengen. Het gaf Fortuna Vrouwen de gelegenheid om de score uit te breiden. Dit gebeurde via Alieke Tuin en opnieuw Wullaert. De treffer van Tuin was een opmerkelijke. Een scherp aangesneden vrijetrap werd door niemand aangeraakt en verdween daardoor in de verre hoek. Ook bij de vierde treffer was ze betrokken, met een strakke voorzet gaf ze Wullaert een niet te missen kans: 0-4.