16 oktober 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna vrouwen wint van PSV
Fortuna PSV

In een zinderende wedstrijd tussen Fortuna Vrouwen en PSV Vrouwen wist Fortuna met een nipte 1-0 overwinning aan het langste eind te trekken.

De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van Tessa Wullaert, die koelbloedig een penalty benutte. De aftrap was veelbelovend, met beide teams die er vol overgave in gingen. Fortuna zocht actief naar openingen in de verdediging van PSV, terwijl de bezoekers met gevaarlijke uitbraken kwamen. Het middenveld was een strijdtoneel van felle duels en tactische manoeuvres, waarbij beide teams de controle probeerden te behouden.

De keepers aan beide kanten toonden klasse en voorkwamen met enkele reddingen dat het net beroerd werd. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, waar PSV de grootste kans had met een bal op de lat.

De tweede helft startte met een energieke aanval van Fortuna, die vastberaden waren om de leiding te nemen. De verdediging van PSV stond echter als een muur, waardoor het lastig was om door te breken. Beide teams gaven geen centimeter ruimte weg en vochten voor elke bal. In de 65ste minuut kreeg Fortuna een gouden kans toen de scheidsrechter een strafschop toekende na een overtreding binnen het zestienmetergebied van PSV op Chandra Davidson. Tessa Wullaert nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot de bal onhoudbaar in het net, waarmee ze Fortuna op voorsprong zette.

Met de voorsprong op zak zette Fortuna alles op alles om de overwinning vast te houden. PSV voerde de druk op en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Fortuna stond als een huis. De minuten tikten weg en de spanning was voelbaar op en naast het veld.

De overwinning was een beloning voor de onvermoeibare inzet van het team en de precisie van Tessa Wullaert.
Fortuna Vrouwen triomfeerde met 1-0 over PSV Vrouwen.  Met deze overwinning verstevigt Fortuna haar positie in het in de competitie. Volgende week komt het Amsterdamse Ajax op bezoek.