Heren

LIVEBLOG: Fortuna - PEC Zwolle

16 maart 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Fortuna - PEC Zwolle

Fortuna Sittard speelt vanavond in een volle Milaanstraat tegen PEC Zwolle. Eerder dit seizoen keerde Fortuna met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Stappen de Fortunezen vandaag wel winnend van het speelveld af?

3-1

FT
team pec

Fortuna boekt een zeer verdiende 3-1 overwinning op PEC Zwolle. Doelpunten van Sierhuis, Lonwijk en Da Cruz zijn genoeg om PEC over de knie te krijgen.

90'

3-1. Zwolle komt via De Rooij iets terug.

GOAL

🤯 Niemand die het in de gaten heeft, maar Da Cruz brengt Fortuna met een derde Sittardse treffer in veilige haven.

90'

Nog minimaal 4 minuten extra speeltijd.

90'

De laatste wissel bij Fortuna:

⬅️ Sierhuis

➡️ Da Cruz

88'

Buijs stuurt zijn manschappen nogmaals aan Nao Veure te gaan.

87'

Wissel bij Fortuna:

⬅️ Córdoba

➡️ Voet

81'

➡️ Peterson

80'

Kopbal van Sierhuis verdwijnt in de handen van Schendelaar. Fortuna blijft zoeken naar nog een doelpunt.

78'

Özyakup laat daar even zien wat zijn kwaliteiten zijn, maar verzuimt de ruimte die hij zelf creëert om te zetten in een doelpunt.

77'

🟨 Gele kaart voor Van Polen, nadat hij Córdoba vloert.

74'

Voorzet of moeten we zeggen schot van Pinto waait bijna binnen. Publiek op de banken.

72'

🟨 Gele kaart voor Oratmangoen, nadat hij zelf ook een goed schot opleverde dat door Schendelaar knap gekeerd werd.

69'

Wissel aan de zijde van PEC Zwolle:

⬅️ El Azzouzi

➡️ Vellios

67'
Lonwijk Pec

Het is genieten aan de Milaanstraat, mede ook door het doelpunt van Lonwijk zojuist.

65'

Mooie aanval via Dijks eindigt met een schot van Oratmangoen over het doel.

61'

De 2-0 moet Fortuna zo meteen ruimte gaan geven voor misschien meer. Laten we het in elk geval hopen.

GOAL

🥵 Lonwijk met een tweede Sittardse treffer. Zijn inzet verdwijnt hard over de grond achter Schendelaar.

49'

Schot van Córdoba is te zacht om gevaarlijk te kunnen zijn.

46'

We zijn begonnen aan de tweede helft.

HT
sierhuis pec

Sterker Fortuna gaat door een doelpunt van Sierhuis met een 1-0 voorsprong richting de kleedkamers!

45'

Nog minimaal drie minuten extra speeltijd in deze eerste helft.

GOAL

🤩 Nu is het eindelijk raak voor Sierhuis. Met een knappe kopbal zet hij Fortuna Sittard op een 1-0 voorsprong.

36'

Drie maal is scheepsrecht gaat voor Sierhuis niet op. Nu wordt een kans van hem door Schendelaar onschadelijk gemaakt.

35'

Oeiii...Twee pogingen van Sierhuis worden net voor de lijn gekeerd. Fortuna dringt duidelijk aan.

34'

Vrije trap van Velanas is een lastige prooi voor Verrips en wordt tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop geen gevaar.

28'

Zo krijg je geen kans en zo is daar Lonwijk met een niet te missen kans. Hij krijgt de bal fout op zijn schoen, waardoor er een mislukte schotkans volgt.

27'

Weinig vermaak tot nu toe. Fortuna probeert het wel, maar krijgt weinig ruimte om de verdediging van PEC te breken.

21'

🟨 Gele kaart voor El Azzouzi na een overtreding op Duarte.

17'

Omhaal van Córdoba gaat ruim langs het doel van Schendelaar.

10'

Nog geen grote kansen, maar wel een Fortuna dat hoog richting PEC's doel speelt.

3'

Voorzet van Lonwijk komt net niet voor de voeten van een Fortunees. Fortuna zet wel meteen aan.

1'

De bal rolt en zijn er aan begonnen!

V

De spelers betreden het speelveld. Klaar om 90 minuten te knallen.

V

De laatste sprintjes worden getrokken en het stadion loopt vol. Iedereen is klaar voor 90 minuten spektakel.