Heren

LIVEBLOG: RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

24 februari 2024
Home / Nieuws / LIVEBLOG: RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

Vanavond speelt Fortuna Sittard een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Eerder dit seizoen wist Fortuna de wedstrijd in eigen huis winnend af te sluiten. Lukt dat vanavond weer?

0-1

FT

Wat een feestvreugde in Waalwijk. Fortuna Sittard boekt door een doelpunt van Sierhuis een ontzettend belangrijke 0-1 overwinning.

90'

Laatste wissel bij Fortuna:

⬅️ Sierhuis
➡️ Voet

90'

Nog minimaal 6 minuten extra speeltijd.

GOAL

Wat een treffer. Wat een schot. Wat een vreugde. Sierhuis zet Fortuna Sittard op voorsprong!!!!!

89'

Nog een wissel bij RKC:

⬅️ Niemeijer
➡️ Stevanovic

84'

Nog steeds een 0-0 tussenstand. De tijd begint te dringen.

81'

Bjj RKC een dubbele wissel:

⬅️ Min
⬅️ Roemeratoe

➡️ Takidine
➡️ Kramer

78'

Wissel bij Fortuna Sittard:

⬅️ Halilovic
➡️ Braaf

77'

Veel spelers voor het vijandelijke doel, waarbij Sierhuis uiteindelijk de bal op zijn hoofd krijgt en naast kopt.

73'

Ondanks dat Sierhuis gevloerd wordt, kan Oratmangoen tot een schot komen. Deze poging wordt door Vaessen uit de linkerbenedenhoek geplukt.

70'

Dubbele wissel bij Fortuna Sittard:

⬅️ Pinto
⬅️ Peterson

➡️ Oratmangoen
➡️ Markelo

66'

RKC scoort, maar de speler staat wel buitenspel. Geen doelpunt dus.

62'

Fortuna zet aan en verdient zich nu weer een vrije trap op een mooie plek.

57'

Wissel bij RKC:

⬅️ Cleonise
➡️ Margaret

56'

Weer een enorme mogelijkheid voor Fortuna. Guth kopt de bal tegen de paal.

55'

De inzet van Sierhuis wordt gekeerd door Vaessen. Daar waren de Fortunezen heel dicht bij een treffer.

54'

Scherp genomen vrije trap van RKC levert geen problemen op voor Verrips.

51'

Sierhuis geeft de bal mee aan Córdoba, die de ruimte ziet, maar de bal over de lat schiet.

46'

De tweede helft is begonnen. Bij Fortuna Sittard één wijziging:

⬅️ Ferati
➡️ Özyakup

HT

Beide teams krijgen kansen, maar de openingstreffer is in de eerste helft nog niet gevallen. Ruststand 0-0.

45'

Nog minimaal drie minuten extra speeltijd in deze eerste helft.

45'

Kopbal van Niemeijer gaat net naast het doel van Verrips. Fortuna moet blijven opletten.

37'

Schot van Lokesa, rand van de zestien, wordt een metertje langs het doel geschoten. Wel een verhit moment.

34'

Ingestudeerde vrije trap van RKC wordt door Fortuna onderschept. De Fortunezen behouden daarna ook het balbezit.

27'

Wat een kans voor Córdoba. Hij ziet zijn schot en ook rebound door Vaessen gekeerd worden.

20'

Min is aan de zijde van RKC heel dicht bij de openingstreffer, maar krult de bal naast de rechterpaal.

20'

Kopbal van Guth gaat maar naast het doel van Vaessen. Fortuna het meest dreigend op dit moment.

13'

Schot van Ferati wordt door Vaessen onschadelijk gemaakt. Daarmee noteren wel de eerste echte kans van deze wedstrijd.

12'

Er had meer ingezeten bij de hoekschop van Fortuna, maar de voorzet van Guth mist uiteindelijk net richting.

11'

Zojuist zagen we de eerste hoekschop van RKC goed door Córdoba verwerkt worden. Aan de andere zijde krijgt Fortuna nu zijn eerste hoekschop.

5'

RKC zet aan, maar kansen levert het nog niet op. Fortuna zoekt naar de opening.

1'

De bal rolt en zijn dus begonnen aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

V

De spelers betreden het speelveld. Come on Fortunezen!

V

Het Mandemakers Stadion loopt langzaam vol en ook de spelers maken de laatste sprintjes. Het beginsignaal komt langzaam dichterbij.

Line-Up
Opstelling RKC
V

Welkom bij het liveblog van de wedstrijd RKC Waalwijk tegen Fortuna Sittard. Een wedstrijd die voor het verdere verloop van het seizoen ontzettend belangrijk is.