Heren

LIVEBLOG: Sparta R'dam - Fortuna Sittard

28 september 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / LIVEBLOG: Sparta R'dam - Fortuna Sittard

Vandaag kruizen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard de degens. Dat doen ze op Het Kasteel in Spangen, Rotterdam. Na een pittige week met drie wedstrijden, waaronder twee tegen ploegen uit de traditionele top drie, hoopt de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs de draad weer op te pakken tegen de Rotterdammers. De aftrap is om 21:00 uur.

1-1

N

Bij de club uit Groesbeek staan enkele oude bekende onder contract. Ronan Pluijmen en Gavin Vlijter spelen tegenwoordig bij de ploeg, uitkomend in de Tweede Divisie. Vorig jaar stonden ook Youri Loen -tegenwoordig actief in Gibraltar- nog onder contract. 

N

Daar is de loting: De Treffers - Fortuna Sittard. Deze wedstrijd zal dus worden gespeeld op 29, 30 of 31 oktober. 

N

We zijn over de helft. Nog altijd geen Fortuna...

N

Nog even een opfrissen: wanneer een amateurclub een BVO loot, zal de amateurploeg thuis spelen. 

N

52 balletjes staan klaar. Geen clubs die Europees speelden: PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Ajax en Go Ahead Eagles. 

N

Pinto speelde tegen Sparta zijn 97e wedstrijd in het Sittardse geel-groen. Dit betekent dat de aanvoerder -mits hij elke resterende wedstrijd minuten maakt- in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen zijn honderdste kan spelen. 

N

Fortuna speelde overigens precies vijf jaar geleden ook tegen Sparta, in Sittard. De wedstrijd eindigde ook toen in een gelijkspel (0-0). 

N

Dan vanaf nu de nabeschouwing, tot aan de bekerloting. 🏆

FT

Hoe graag we ook drie punten hadden toegevoegd, de wedstrijd eindigt conform het wedstrijdbeeld in een remise: 1-1. 

90'

🟨 Guth krijgt het aan de stok met een paar Spartanen. De verdediger krijgt daar, net als Olij, een gele kaart voor. Inmiddels staat de blessuretijd op +7. 

90'

Mito neemt een afvallende bal op de pantoffel, Branderhorst pakt de bal.

90'

🟨 Geel voor Rijsdijk, de trainer van Sparta. 

90'

Bullaude probeert het met een snel schot, nadat hij de bal vanuit een vrijetrap op zijn borst aanneemt. Simpele prooi voor Olij. 

90'

Zes minuten blessuretijd, twee wissels.

➡️ Grujcic
⬅️ Halilovic

➡️ Baas
⬅️ Clement

90'

Neghli probeert het met een krul naar de verre hoek. Mis. Mooi zo. 

87'

Eerdhuijzen dichtbij met een kopbal, maar mist doel. 

86'

Bastien weet Rosier te vinden, die zelf ook lijkt te schrikken van de kans die hij daardoor krijgt. De inzet van de middenvelder -vanuit een lastige hoek- mist kracht en rolt in de handen van Olij. 

84'

Ook Fortuna wisselt voor de tweede keer. 

➡️ Mitrovic
⬅️ Fosso

83'

🟨 Hensgens besluit de eerste gele kaart in de wedstrijd te geven voor tijdrekken. Branderhorst wordt opgeschreven. 

82'

Fosso komt een teenlengte tekort om de bal aan te nemen en daarmee gevaarlijk te worden. Deze wordt niet opgenomen in de statistieken, maar het was een bekeken balletje van Rosier. 

77'

Mito laat zich gelijk gelden. De Japanner dribbelt naar binnen en stuurt de bal naar de korte hoek. Te kort, want deze vliegt over de achterlijn. 

77'

Sparta wisselt: 

➡️ Mito
⬅️ Nassoh

76'

Haliloviccc... De nummer 10 probeert Olij te verrassen in de korte hoek, maar de goalie weet de bal nog weg te tikken.

74'

Owww, wat waren we hier dichtbij. Pinto geeft met zijn chocoladebeen voor, waarna de bal voor de voeten van Bullaude valt. De Spartaanse druk is vervolgens zo hoog dat de Argentijn niet meer dan een rollertje kan produceren. 

73'

Pinto legt met het hoofd terug op Halilovic, maar de thuisploeg kan de bal tot corner verwerken voordat de behendige middenvelder aan de bal komt. 

71'

Dahlhaus laat zich verrassen door Neghli, die opstoomt langs de achterlijn. Uiteindelijk rolt de bal over de lijn voordat het gevaarlijk kan worden. Hoekschop voor Sparta. 

69'

Hij stond al een paar minuten klaar, nu mag hij dan ook eindelijk binnen de lijnen. 

➡️ Van Ottele
⬅️ Aïko

62'

Metinho krijgt meteen een kans op de 2-1. Hij heeft echter niet door dat hij tijd genoeg heeft en schiet recht op Branderhorst. Klemvast.

61'

Sparta wisselt als eerste.

➡️ Metinho
⬅️ Kitolano

60'

De aanvoerder probeert het ditmaal zelf, zijn inzet vlieg ruim naast. 

60'

Pinto levert opnieuw een goede voorzet af, maar Aïko krijgt zijn hoofd niet goed achter de bal. Daardoor gaat deze de lucht in, in plaats van richting het doel.

56'

Een voorzet van Sparta belandt op de lat. Dat was niet de bedoeling, maar wel weer een gevaarlijk moment. Nassoh schiet niet veel later voorlangs. 

54'

Het is Sparta dat de toon zet. Dit keer weet Adewoye een gevaarlijk balletje tot corner te verwerken. Die zorgt vervolgens opnieuw voor een hachelijke situatie, Quintero schiet voorlangs. 

52'

Lauritsen neemt het Fortuna-goal maar eens onder schot, zijn inzet is eenvoudig te pakken voor Branderhorst. 

51'

Een grote kans voor Sparta. Rosier verslikt zich, waardoor de bal kan worden afgelegd op Verschuren. Die poeiert de bal voorlangs. 

46'

We zijn weer begonnen. 

HT

Het is rust op Het Kasteel. Een gelijk opgaande wedstrijd is ook op het scorebord in evenwicht: 1-1. 

45'

Een minuut extra speeltijd. 

45'

Negli probeert het van afstand, maar produceert een afzwaaier. 

42'

Een heerlijke aanval eindigt bij Bullaude. De aanvaller krult de bal net over de kruising. Zonde, geen beloning.

38'

Opnieuw Nassoh. Opnieuw Branderhorst. De doelman pakt de inzet van de buitenspeler in twee keer. 

37'

Daar moet Branderhorst in actie komen. Nassoh probeert het met een hard schot van afstand, de goalie keert de inzet. Dat herhaalt hij vervolgens bij de hoekschop die volgt. 

35'

De bal valt voor de voeten van een Spartaan, die vervolgens torenhoog overschiet. 

GOAL

BULLAUDE doet het opnieuw! Net als tegen PSV scoort de Argentijn. Dit keer kopt hij van dichtbij een subtiele voorzet van aanvoerder Pinto tegen de touwen. Het is 1-1! 

30

Olij moet in actie komen op een voorzet van Dahlhaus. Dat doet de Oranje-goalie voldoende, waardoor de kans voor Fortuna alweer verkeken is. 

28'

Pfoe. Daar verslikt Reith zich en lijkt Bullaude een enorme kans te krijgen. Lijkt, want het wordt een corner.

25'

Fortuna heeft regelmatig de bal, maar doet er in aanvallend opzicht vooralsnog weinig mee.

22'

Belangrijke ingreep van Dahlhaus. Een Spartaan lijkt recht op Branderhorst af te gaan, maar de back loopt hem van de bal af. Enkele seconde later is het weer even spannend voor het Sittardse doel, nadat de bal voor de voeten van Verschuren lijkt te vallen, maar kan de bal tijdig weggewerkt worden. 

19'

Dahlhaus probeert het nadat een vrijetrap van Halilovic eenvoudig kan worden weggewerkt. De inzet van de linksback wordt onderweg aangeraakt, maar is desondanks makkelijk te houden voor Olij. 

16'

Corner voor Sparta nadat Rosier de bal voor de doelmond kan wegkoppen. 

14'

Branderhorst doorziet een steekbal op Lauritsen en komt uit zijn doel om deze onschadelijk te maken. 

13'

Bastien wordt naar de achterlijn gestuurd, maar komt net te laat bij de bal om deze goed voor te kunnen geven. Het rollertje is voor doelman Olij. 

6'

Bastien probeert de gelijkmaker te produceren, zijn inzet van randje zestien wordt geblokt en rolt over de achterlijn. Een hoekschop rest.

3'

Pfff... De eerste kans komt uit een vrijetrap en is gelijk raak. Quintero zet zijn hoofd tegen de bal en kopt 'm met een boog over Branderhorst heen: 1-0. 

1'

De Sparta-mars heeft geklonken, de tos is gedaan. Fortuna trapt af. 

V

Vandaag steunen 300 supporters de geel-groenen vanuit het uitvak.

V
V

Bekende koppen keren terug. Onder meer Guth en Dijks stapten in de bus. De opstelling volgt binnen een paar minuten...

V

De ploeg is aangekomen in Spangen.

V

Fortuna speelt vandaag gewoon weer in het vertrouwde geel (en groen). Wil je toch nog graag het unieke, blauwe FR2-shirt toevoegen aan de collectie? Deze kun je nog steeds pre-orderen. En je steunt met de aanschaf van het tenue tevens Stichting ALS!

V

Het liveblog duurt vandaag iets langer, want na de wedstrijd zal de loting voor de KNVB Beker plaatsvinden. Deze start om 23:00 uur. De eerste ronde wordt gespeeld op 29, 30 en 31 oktober. De loting is, net als de wedstrijd, live te volgen op ESPN1. 

V

Het is de 35e keer dat het affiche in Rotterdam wordt gespeeld. Vijf keer won Fortuna, zestien keer was de zege voor de Kasteelheren. Dertien keer werden de punten gedeeld. De laatste overwinning was in 2021, Semedo en Polter scoorden in het geel-groen.

V

Fortuna speelt vandaag voor de 68e keer tegen Sparta. Slechts drie clubs kwamen we vaker tegen: FC Den Bosch, FC Volendam en Helmond Sport. Die drie komen we dit jaar in competitieverband in ieder geval niet tegen. 

V

De Spartanen verloren tot op heden pas één wedstrijd in de Eredivisie. De ploeg liet zich in eigen huis verrassen door Go Ahead Eagles (1-2). 

V

Welkom bij een nieuwe liveblog. Vandaag neemt Fortuna (14) het in Rotterdam op tegen Sparta (7).