Club nieuws

Maatschappelijke impact Eredivisie

18 oktober 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Maatschappelijke impact Eredivisie
Impact Rapport

Tijdens het Meer dan Voetbal Congres op 7 oktober werd het maatschappelijke impactrapport van de Eredivisie gepresenteerd. Dit rapport blikt terug op diverse maatschappelijk projecten die de Eredivisieclubs samen hebben opgepakt in het seizoen 2023/24 en welke resultaten hier zijn behaald.

Het betaald voetbal heeft 9,7 miljoen liefhebbers in Nederland en behaalde afgelopen seizoen de hoogste stadionbezetting in jaren. Hiermee heeft het een enorm bereik en vervult het niet alleen een sportieve rol, maar draagt het voetbal ook bij aan verbinding en het welzijn van de samenleving.

Dat voetbal een positieve impact kan leveren aan diverse maatschappelijke vraagstukken is bekend en in het impactrapport wordt dit gegeven onderstreept. De cijfers van meer dan 150 maatschappelijke projecten en 90.000 unieke deelnemers zijn indrukwekkend. Ook Fortuna kende afgelopen seizoen diverse mooie projecten waarmee het een mooie bijdrage aan dit geheel kon geven. Met onder andere projecten als Fortuna in de Regio, Maas Cleanup, Leefstijlmagazine, Football Memories, Team12 en Walk For Life werden diverse doelgroepen gemobiliseerd en geënthousiasmeerd. 

MVO Manager Coen Cremers is trots op de resultaten van Fortuna Sittard op maatschappelijk vlak: "De kracht van voetbal wordt soms nog onderschat. Dit rapport laat zien op welke wijze wij als clubs een positieve maatschappelijke impact maken. We constateren dat we steeds vaker aan tafel zitten met gemeentelijke instanties, het onderwijs en andere maatschappelijke organisaties, om gezamenlijk oplossingen te vinden voor de maatschappelijke vraagstukken die spelen in onze regio. Dat is een positieve ontwikkeling. Ik hoop dat we in de nabije toekomst nog meer stappen kunnen zetten, nog beter kunnen samenwerken, om daarmee in ons verzorgingsgebied een nog grotere impact te kunnen maken."

Maar het belangrijkste van alle maatschappelijke projecten binnen het betaalde voetbal zijn de opbrengsten: vitaliteit, perspectief, levensvaardigheden, leefbaarheid, trots. Onder de supporters, in de regio. Daar is het de eredivisieclubs uiteindelijk om te doen. Je leest er alles over in dit rapport.

Guth
NR20221015 FSC RKC 132
Whats App Image 2024 05 14 at 15 18 44
Image00001 1
Z Owonen Image
Whats App Image 2024 08 01 at 14 46 30
Rosarun min
Fcrobinstijn min
DSC09217 min
Bertvm
2023 Walk for Life