29 april 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Onnodige nederlaag Fortuna in Arnhem
NR20240428 VIT FSC151

Fortuna is in de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen met 3-2 onderuit gegaan tegen het al gedegradeerde Vitesse. Na rust kwam Fortuna op voorsprong, in de slotfase ging de thuisclub echter alsnog met de overwinning aan de haal.

Bij Fortuna ontbraken diverse spelers. Aanvoerder Ivo Pinto was geschorst, doelman Michael Verrips was geblesseerd, hij werd vervangen door Luuk Koopmans. Ook Dimitrios Siovas en Oguzhan Özyakup moesten de wedstrijd aan zich laten voorbijgaan door blessures.

Vitesse was in de openingsfase de ploeg met de meeste dreiging, Paxten Aaronson testte met twee afstandsschoten Koopmans. Na een langlopende aanval kwam de thuisclub na ruim twintig minuten spelen op voorsprong, van dichtbij had Aaronson de hoek voor het uitzoeken: 1-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft was Fortuna dreigender, vlak voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Een voorzet van Mitchell Dijks werd door Inigo Córdoba met zijn hoofd verlengd. De bal verdween in de lange hoek: 1-1. Op slag van rust bediende Kaj Sierhuis de helemaal vrijstaande Justin Lonwijk op maat, deze liet echter de bal van zijn voeten springen, waardoor de kans verloren ging.

Na rust zette Fortuna de thuisclub direct onder druk. Na een overtreding van Ramon Hendriks op Sierhuis kende scheidsrechter Robin Hensgens een terechte strafschop toe aan Fortuna. Lonwijk ging achter de bal staat en liet Vitesse doelman Eloy Room volstrekt kansloos: 1-2. De fans in het met ruim 600 supporters goed gevulde uitvak gingen nog meer achter hun ploeg staan, zij zagen hoe Cordoba enkele minuten later een enorme kans op de derde Fortuna treffer miste. Van dichtbij belandde de inzet van de vleugelspeler in het zijnet, waardoor Vitesse in de wedstrijd bleef. Het overwicht van Fortuna verdween gaandeweg de tweede helft, de thuisclub rook haar kansen. Na 68 minuten profiteerde Marco van Ginkel van slecht verdedigen aan Fortuna zijde, van zo’n zeven meter liet hij Koopmans kansloos: 2-2. Zeven minuten later scoorde Vitesse opnieuw, weer was Aaronson de gevierde man bij de ploeg uit Arnhem: 3-2. Fortuna weigerde zich neer te leggen bij de nederlaag en zocht de aanval om minimaal de gelijkmaker op het bord te brengen. Na 80 minuten kon Giovanni van Zwam de doorgebroken Lonwijk alleen ten koste van een overtreding in bedwang houden, de Vitesse verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. In de slotfase lukte het Fortuna ook in de overtalsituatie niet om écht gevaarlijk te worden. Waardoor uiteindelijk bij de Fortuna fans het gevoel leefde dat er veel meer had ingezeten op deze zondagmiddag.

Komende vrijdag, 3 mei, speelt Fortuna om 20.00 uur in eigen stadion de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Fortuna Sittard: Koopmans, Markelo (46’ Da Cruz), Guth. Fofana, Voet (86’ Braaf), Dijks, Duarte (46’ Rosier), Halilovic (79’ Oratmangoen), Córdoba (78’ Peterson), Sierhuis, Lonwijk