Heren

Prachtige uithaal van Sierhuis bezorgt Fortuna drie punten in Waalwijk

25 februari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Prachtige uithaal van Sierhuis bezorgt Fortuna drie punten in Waalwijk
NR20240224 RKC FSC066

Fortuna heeft zaterdagavond een 0-1 zege geboekt in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zorgde Kaj Sierhuis met een prachtige uithaal van twintig meter voor de beslissing.

Bij Fortuna Sittard was Justin Lonwijk niet beschikbaar vanwege ziekte, Alen Halilovic keerde terug in de basis. Dimitrios Siovas was weer beschikbaar na zijn blessure, ook hij stond aan de aftrap. Kristoffer Peterson verving de vorige week geblesseerd uitgevallen Alessio da Cruz.

Beide trainers hadden van te voren aangegeven dat ze niet de verwachting hadden dat beide teams de toeschouwers een spektakelstuk zouden voorschotelen. Die voorspelling kwam uit, de kansen waren zeker in de eerste helft schaars. De grootste kans was voor Inigo Córdoba, hij anticipeerde uitstekend op een lange bal van Rodrigo Guth. De snelle buitenspeler vond echter RKC doelman Etienne Vaessen tot twee keer toe op zijn pad. De thuisclub was twee keer gevaarlijk via een snelle tegenaanval, een schot van David Min ging voorlangs. Bij een kopbal van Reuven Niemeijer op slag van rust hoefde Fortuna doelman Michael Verrips eveneens niet in actie te komen, ook deze inzet verdween net naast.

Na rust kwam Oguzhan Özyakup in het veld, hij verving de geblesseerde Arianit Ferati. In het eerste gedeelte van de tweede helft was Fortuna de gevaarlijkere ploeg en had het team van Danny Buijs op voorsprong kunnen komen. Vaessen had opnieuw een knappe redding in huis op een schot van Sierhuis, nauwelijks zestig seconden later mikte Guth een kopbal op de buitenkant van de paal. Na 65 minuten leek de thuisclub op voorsprong te komen. Julian Lelieveld verscheen vrij voor Verrips, hij gaf de bal door aan Chris Lokesa die van dichtbij raak schoot. De assistent had echter buitenspel geconstateerd, deze beslissing werd door de VAR overgenomen. Enkele minuten later moest aanvoerder Ivo Pinto, na een botsing met Verrips, het veld verlaten. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Sierhuis vlak voor tijd anders besliste. Na een demarrage van invaller Ragnar Oratmangoen nam de spits de bal over, met een geweldige uithaal liet Sierhuis dit keer Vaessen kansloos: 0-1. Een fenomenale treffer. In de zeven minuten extra tijd kwam de zege van Fortuna niet meer in gevaar, RKC pompte de bal keer op keer van achteruit naar voren. Een kolfje naar de hand van onder meer Siovas, die heer en meester was in de lucht.

Na het eindsignaal vierden spelers en trainers van Fortuna een feestje met de 500 meegereisde supporters in het uitvak. Een enorm belangrijk zege kon worden genoteerd, waardoor Fortuna zich nog steviger in de omvangrijke middenmoot van de Eredivisie positioneert.

Volgende week zondag speelt Fortuna om 16.45 uur in eigen stadion tegen Excelsior.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto (71’ Oratmangoen), Guth, Siovas, Dijks, Duarte, Ferati (46’ Özyakup), Halilovic (78’ Braaf), Peterson (71’ Markelo), Sierhuis (90+3 Voet), Córdoba.