20 oktober 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Punt voor Fortuna Vrouwen in vermakelijk duel
2024 Moisa van Koot Heerenveen

Fortuna Vrouwen heeft zaterdagmiddag één punt toegevoegd aan het totaal. In eigen huis werd het 1-1 tegen sc Heerenveen.

De score werd al na zeven minuten geopend, op prachtige wijze. Heerenveen kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna Isa Dekker ploeggenoot Rosa van Wershoven bediende. De verdedigster liet keepster Jasmijn Resink vervolgens kansloos met een schot van ruim 20 meter. De bezoekers probeerden daarna snel de score weer in evenwicht te brengen, terwijl ook Fortuna meermaals opdook voor het Friese doel. Beide goalies voorkwamen echter dat er gescoord werd.

Na een half uur spelen viel de gelijkmaker dan alsnog. Heerenveen kreeg een vrijetrap en wist Fortuna Vrouwen te verrassen met een ingestudeerde variant. Elfi Maass was het eindstation van de variant en schot van buiten de zestien raak: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de theepauze gingen beide ploegen opzoek naar de overwinning, wat voor een open tweede helft zorgde. Femke Prins en Isa Dekker kregen goede kansen namens Fortuna, waarna Heerenveen het initiatief overnam. Claire Dinkla moest vervolgens nog enkele keren optreden en deed dat met verve. Zodoende bleef de 1-1 stand op het scorebord staan.

Fortuna Vrouwen: Dinkla, Van Koot, Stoop, Vijfhuizen, Kopp (62' Hilhorst), Van Wershoven, Van Heeswijk, Arons (71' Van Berlo), Peereboom (62' Duijzings), Dekker (82' Pietersma) en Prins.